Erdogan: Uhapsili smo Bagdadijevu suprugu

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan saopštio je da su turske vlasti uhapsile suprugu, sestru i zeta preminulog lidera Islamske države Abu Bakra el Bagdadija.

Supruga, sestra i zet Abu Bakra el Bagdadija uhapšeni su u Siriji, naveo je turski predsednik u svom obraćanju na univerzitetu u Ankari.

Erdogan je rekao da su Sjedinjene Države podigle veliku buku oko smrti Bagdadija.

"Evo, i ja objavljujem prvi put: Uhvatili smo njegovu suprugu ali nismo pravili frku oko toga. Uhvatili smo i njegovu sestru i zeta u Siriji", rekao je Erdogan.

El Bagdadi je imao petoro braće i nekoliko sestara, a juče je saopšteno da je na severu Sirije u raciji turskih snaga, uhapšena njegova sestra Rasmija Avad.

Turski zvaničnici tvrde da bi 65-godišnja Avadova mogla obezbediti dragocene obaveštajne podatke o Islamskoj državi.

Vođa Islamske države ubio se tokom akcije američkih snaga u Siriji krajem oktobra, tako što je aktivirao pojas sa eksplozivom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво