Ubio se Džefri Epštajn

Američki finansijer i registrovani pedofil Džefri Epštajn počinio je samoubistvo u zatvorskoj ćeliji na Menhetnu. Državni tužilac naložio istragu, uključen i FBI.

Nekadašnji prijatelj bivšeg i sadašnjeg predsednika SAD Bila Klintona i Donalda Trampa, Džefri Epštajn je pronađen mrtav u zatvorskoj ćeliji, javljaju američki mediji, prenosi Rojters.

On je i prošlog meseca pronađen u polusvesnom stanju sa povredama na vratu, dan nakon što je primio dokumenta prema kojima mu preti nova optužnica za silovanje maloletnice 2001. godine.

Uhapšen je 6. jula i nalazio se u pritvoru zbog optužbi da je zlostavljao desetine maloletnica u svojoj vili na Menhetnu i Palm Biču od 2002. do 2005. godine.

Epštajn (66) je bio registrovani seksualni prestupnik, pošto se 2008. izjasnio krivim u vezi sa optužbama za zlostavljanje maloletne devojčice.

Državni tužilac naložio istragu o samoubistvu Epštajna

Američki državni tužilac Vilijam Bar naredio je državnoj inspekciji da otvori istragu o samoubistvu finansijera Džefrija Epstajna u zatvoru, prenosi AP, dodajući da FBI takođe sprovodi istragu.

Bar je izjavio da je šokiran vešću o samoubistvu Epštajna i naglasio da njegova smrt otvara ozbiljna pitanja na koja moraju da budu pronađeni odgovori.

Agencija je prenela izjavu neimenovanog izvora da je američkom finansijeru suočenom sa optužbama za trgovinu ljudima i seksualno zlostavljanje bio ukinut nadzor protiv samoubistva pre nego što je oduzeo sebi život.

Pre dve nedelje pronađen je povređen na podu svoje ćelije, sa povredama vrata, a sumnjalo se da je pokušao da izvrši samoubistvo. Kao rezultat toga, Epštajn je bio pod dodatnim nadzorom.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи