Opozicioni lider napustio kućni pritvor, izdat nalog za hapšenje

Venecuelanski sud izdao je nalog za hapšenje opozicionog političara Leopolda Lopesa zbog kršenja sudskog naloga o kućnom pritvoru iz 2017. godine, objavljeno je na sajtu suda.

Kako prenosi Rojters, Leopold Lopes je u utorak napustio svoj dom u Karakasu kako bi se pojavio pored opozicionog lidera Huana Gvaida na skupu protiv predsednika Nikolasa Madura.

Kasnije tog dana, on se prebacio u rezidenciju španskog ambasadora u Karakasu, javlja Rojters.

Situacija u Venecueli je uzavrela nakon što je u utorak Gvaido pozvao ispred vojne baze u Karakasu na proteste i podršku snaga bezbednosti, uputivši direktan izazov Maduru.

Obraćajući se svojim pristalicama tokom pokušaja puča u istočnom delu Karakasa, samoproglašeni predsednik i lider opozicije Huan Gvaido rekao je da je reč o nepovratnom procesu i apelovao da protesti traju dok se ne "dostigne sloboda".

"Ako je režim mislio da smo dostigli maksimalan pritisak, na mogu ni da zamisle koliko možemo da podnesemo", poručio je Gvaido okupljenima.

U jučerašnjim sukobima policije sa demonstrantima na ulicama Karakasa povređeno je više od 70 ljudi.

broj komentara 2 pošalji komentar
(petak, 03. maj 2019, 04:52) - anonymous [neregistrovani]

Pa i Gvaido je napustio kucni pritvor

ali mu (po svemu sudeci )niko nista ne smije niti sud niti tuzilastvo a sud trazi hapsenje nekakvog Lopesa koji je nimalo znacajan za ovu situaciju.

(četvrtak, 02. maj 2019, 21:57) - anonymous [neregistrovani]

Umislio da je Asanz

Samo sto Asanz nije kriv, a ipak je osudjen.