Lavrov: Neistinite tvrdnje Amerikanaca

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov odbacio je kao neistinite tvrdnje američkih zvaničnika da je Moskva tražila od Nikolasa Madura da ne napusti Venecuelu usled rastućih nemira, javlja RIA novosti.

Rusija i SAD imaju nepomirljive pozicije kada je u pitanju Venecuela, rekao je Sergej Lavrov i dodao da su se dve zemlje ipak dogovorile da nastave razgovore.

Prethodno je američki državni sekretar Majk Pompeo u telefonskom razgovoru sa Lavrovom zatražio od Rusije da prekine da se meša u sukube u Venecueli.

Šef ruske diplomatije je juče osudio mešanje SAD u unutrašnje poslove Venecuele kao kršenje međunarodnog prava i dodao da je neophodan dijalog svih političkih snaga u toj zemlji.

Rusija podržava Nikolasa Madura kao predsednika Venecuele, dok Sjedinjene Države podržavaju Huana Gvaida, lidera opozicije i samoproklamovanog predsednika.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 02. maj 2019, 18:47) - anonymous [neregistrovani]

Kako smeju Rusi...

...da se mesaju u unutrasnja pitanja Venecuele,kad SAD to ne rade,osim sto su spremau da vojno intervenisu, u cilju "zastite demokratije" i nacinalne bezbednosti SAD!?
Eto,oni ce da stanu na stranu demokratski "samoproglasenog predsednika" i da cuvaju prirodne resurse Venecuele, na duzi period i to dobrovoljno!