Suzavcem na demonstrante u Venecueli

U Venecueli su i danas održani protesti i pristalica opozicije i pristalica vlade. Policija je ispalila suzavac kako bi rasterala manje grupe demonstranata koji su protestovali protiv predsednika Nikolasa Madura.

Više hiljada pristalica opozicije u Venecueli protestovalo je zbog čestih nestanaka struje i pogoršane ekonomske situacije u zemlji.

Jutros je policija za razbijanje nereda upotrebila suzavac da rastera nekoliko malih grupa opozicionih pristalica, prenosi AP.

"Svi znamo ko je odgovoran za nestanak struje – Maduro. Moramo da ubrzamo proces uklanjanja ovog korumpiranog i lopovskog režima", rekao je lider opozicije i samoproglašeni predsednik Huan Gvaido na mitingu u Los Tekesu, predgrađu Karakasa.

Sa druge strane, pristalice vlade i predsednika Nikolasa Madura održale su protestni marš u Karakasu "protiv imperijalizma" američke vlade koju Maduro optužuje za izazivanje nestašice struje napadima na sisteme prenosa električne energije, prenosi Rojters.

Veći deo Venecuele ostao je u ponedeljak bez struje.

Zbog višečasovnih nestašica električne energije ne funkcionišu pumpe za vodovod, komunikacioni sistemi, a zatvorene su bile škole i fabrike.

broj komentara 1 pošalji komentar
(nedelja, 31. mar 2019, 07:01) - Rade [neregistrovani]

USA

Apsolutno sam siguran da je u slucaju nestanka struje umešana Amerika.