Nove američke sankcije

Sjedinjene Američke Države uvele su sankcije dvojici Ukrajinaca, jednom Rusu i devet organizacija u Ukrajini i Rusiji, delom zbog akcija u vezi s pripajanjem Krima Rusiji, saopštilo je američko ministarstvo finansija. Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov kaže da su nove američke sankcije Rusiji toliko neefikasne da Moskva neće gubiti vreme na njihovu analizu.

Jedna od organizacija koje su dodate na listu sankcija je i kompanija bliska banci Rasija i ruskom biznismenu Juriju Kovulčuku, navelo je američko ministarstvo u saopštenju, prenosi Tas.

Među pojedincima su Aleksandar Basov, povezan s ministarstvom bezbednosti samoproglašene Luganske Narodne Republike u Ukrajini, kao i Andrej Suško i Vladimir Zaritski o kojima se, međutim, ne navode konkretne informacije.

Na uvođenje sankcija reagovala je Moskva, a zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov ističe da će Rusija nastaviti da razvija ekonomiju, turizam, socijalnu sferu i druge sektore na Krimu, prenosi Tas.

"Nijedan pritisak ili napad neće uticati na ovaj kurs. Mere koje su uvele SAD toliko su nebitne, neosnovane i neefikasne u svojoj osnovi da bi bilo kontraproduktivno za nas da gubimo vreme analizirajući ih", rekao je Rjabkov.

Kako je rekao, Rusija će pobliže razmotriti tu odluku, ali za sada "ima mnogo važnije stvari".

broj komentara 0 pošalji komentar