SAD povlače raketne sisteme sa Bliskog istoka

Sjedinjene Američke Države povlače pojedine protivavionske i raketne baterije sa Bliskog istoka, javlja "Rojters" pozivajući se na "Volstrit džornal", koji je citirao neimenovane američke vojne zvaničnike.

Pentagon će povući raketne sisteme iz regiona Bliskog istoka narednog meseca, stoji u izveštaju Volstrit džornala.

Četiri raketna sistema "patriot" biće povučena iz Jordana, Kuvajta i Bahreina, izveštava list i dodaje da ovo preusmeravanje obeležava pomeranje fokusa sa dugogodišnjih sukoba na Bliskom istoku i u Avganistanu.

Vojska je sada fokusirana prema tenzijama sa Kinom i Rusijom, dodaje se u izveštaju koji citira neimenovane vojne zvaničnike.

broj komentara 4 pošalji komentar
(sreda, 26. sep 2018, 18:33) - anonymous [neregistrovani]

Uloga raketnih sistema

Osnovna uloga ovih sistema je da brane bliskoistocne gradove od napada avijacije. Kako tamo SAD nemaju gradova, nema velikog razloga ni da imaju PVO sisteme. Dakle, oni koji imaju tamo gradove, treba I da plate svoje PVO sisteme. Politika SAD se menja, a to se najvise vidi bas u odnosu prema saveznicima. SAD ocekuju vece ucesce saveznika I zato bliskoistocne zemlje treba da kupe raketne sisteme od SAD-a ako isti zele da im brane gradove. Nema razloga da obveznici u SAD snose takve troskovo, ili bar da samo oni snose troskove.

(sreda, 26. sep 2018, 17:47) - anonymous [neregistrovani]

Nema od toga nista

To je samo izgovor da bi rusija odustala od isporuke s300 siriji.
Pre ce amerika da pojaca nego da povuce.

(sreda, 26. sep 2018, 13:42) - anonymous [neregistrovani]

Селидба

Па на блиском истоку се мења ситуација, процењују да немају шансе за окупацију и онда премештају било где. Тренутно су актуелне Русија и Кина мада тамо неће да имају неке вајде од њих. Ако беш загусти, нестаће ови системи за пар минута.
Можда док смисле где је следеће место за дешавање народа? Нова наранџаста револуција?

(sreda, 26. sep 2018, 13:13) - anonymous [neregistrovani]

koment

U ime mira na Bliskom Istoku salju ih na granicu sa Kinom i Rusijom, verovatno pod parolom u ime mira sa doticnim zemljama.