Florida, učenici škole mislili da je alarm oglašen zbog vežbe

Sedamnaest osoba je poginulo, a 16 je ranjeno u pucnjavi u srednjoj školi u Parklendu na Floridi. Pojedini učenici mislili su da je u školi aktiviran alarm zbog još jedne vežbe evakuacije u slučaju požara.

Učenici su učestvovali u jednoj takvoj vežbi nekoliko sati pre pucnjave. Do napada je došlo pred kraj nastave kada je ubica aktivirao protivpožarni alarm, sačekao da učenici počnu da izlaze iz učionica i nasumično otvorio vatru.

Sat vremena posle napada na oko kilometar i po od škole, policija je uhapsila napadača koji je identifikovan kao 19-godišnji Nikolas Kruz.

"On je u pritvoru i već smo počeli detaljno da pregledamo internet stranice i društvene mreže koje je posećivao. Neke od stvari su vrlo vrlo uznemirujuće, ima 19 godina. Bio je učenik škole u kojoj se desio napad, ali je prošle godine izbačen zbog problema sa disciplinom. Koristio je poluatomatsku pušku i imao veliku količinu municije", rekao je šerif Skot Izrael.

Šerif je dodao da je 12 osoba ubijeno u školi, dve ispred škole, jedna na ulici nedaleko od škole, dok su dve osobe preminule u bolnici. 

Od 16 ranjenih, tri osobe su u kritičnom stanju. Učenici koju su u tom trenutku bili u školi opisuju događaj kao najgoru noćnu moru. 

Američki predsednik Donald Tramp uputio je saučešće porodicima žrtva i ranjenih ističući da nijedno dete, nastavnik ili neko drugi ne bi nikada trebalo da se oseća nebezbedno u američkoj školi.

broj komentara 3 pošalji komentar
(četvrtak, 15. feb 2018, 13:52) - anonymous [neregistrovani]

Terorizam

Terorizam je po definiciji nasilje koje se cini iz politickih, verskih ili ideoloskih razloga. Za sad se ne zna da li je ubica imao neki od ovih razloga, pa se za sad ne moze reci da se radi o terorizmu, nego o tragediji, strasnom zlocinu, masovnom ubistvu, itd.

(četvrtak, 15. feb 2018, 12:28) - anonymous [neregistrovani]

I ovi nije terorizam???

Traže se politički razlozi da bi se terorizam nazvao pravim imenom!
Jadno!
Ovo je Čisti terorizam.

(četvrtak, 15. feb 2018, 12:01) - Попара [neregistrovani]

Разлика

Није погинуло него је убијено

div id="adoceanrsvdcfhklggd">