Strah da je Abedi napravio još bombi

Britanski "Telegraf" je objavio da policija strahuje da je osumnjičeni za samoubilački bombaški napad u Mančesteru Salman Abedi napravio druge eksplozivne naprave koje su možda u rukama drugih potencijalnih napadača.

Mančesterska policija je pretresla kuću Abedija i pronašla "fabriku bombi", kao i veće količine hemikalija i drugih sastojaka neophodnih za eksplozivnu napravu.

Pozivajući se na neimenovane izvore, Telegraf piše da se strahuje da su, s obzirom na količinu pronađenog materijala, možda napravljene još dve ili tri bombe.

"To ne možemo da isključimo", rekao je taj izvor.

Britanska ministarka unutrašnjih poslova Amber Rad u međuvremenu je izjavila da nivo pretnji u Britaniji ostaje na najvišem "kritičnom" stepenu budući da je posle samoubilačkog napada u ponedeljak procenjeno da se novi napad neminovno očekuje.

"Zajednički centar za analizu terorizma procenio je da nivo pretnji treba da ostane na kritičnom stepenu dok operacija traje", rekla je Rad za Skaj njuz.

U samoubilačkom bombaškom napadu na kraju koncerta američke pevačice Arijane Grande u Mančesteru u ponedeljak uveče ubijene su najmanje 22 osobe, a desetine je povređeno.

Kao osumnjičeni za napad identifikovan je Salman Abedi koji je rođen i odrastao u Britaniji. Abedi je iz Mančestera, a roditelji su mu libijskog porekla. Od ranije je poznat britanskim vlastima.

Odgovornost za napad preuzela je Islamska država.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво