Strah da je Abedi napravio još bombi

Britanski "Telegraf" je objavio da policija strahuje da je osumnjičeni za samoubilački bombaški napad u Mančesteru Salman Abedi napravio druge eksplozivne naprave koje su možda u rukama drugih potencijalnih napadača.

Mančesterska policija je pretresla kuću Abedija i pronašla "fabriku bombi", kao i veće količine hemikalija i drugih sastojaka neophodnih za eksplozivnu napravu.

Pozivajući se na neimenovane izvore, Telegraf piše da se strahuje da su, s obzirom na količinu pronađenog materijala, možda napravljene još dve ili tri bombe.

"To ne možemo da isključimo", rekao je taj izvor.

Britanska ministarka unutrašnjih poslova Amber Rad u međuvremenu je izjavila da nivo pretnji u Britaniji ostaje na najvišem "kritičnom" stepenu budući da je posle samoubilačkog napada u ponedeljak procenjeno da se novi napad neminovno očekuje.

"Zajednički centar za analizu terorizma procenio je da nivo pretnji treba da ostane na kritičnom stepenu dok operacija traje", rekla je Rad za Skaj njuz.

U samoubilačkom bombaškom napadu na kraju koncerta američke pevačice Arijane Grande u Mančesteru u ponedeljak uveče ubijene su najmanje 22 osobe, a desetine je povređeno.

Kao osumnjičeni za napad identifikovan je Salman Abedi koji je rođen i odrastao u Britaniji. Abedi je iz Mančestera, a roditelji su mu libijskog porekla. Od ranije je poznat britanskim vlastima.

Odgovornost za napad preuzela je Islamska država.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 26. maj 2017, 12:18) - anonymous [neregistrovani]

Imam jednu molbu

Da se u citavom svetu uvede zakon za ovakve zle ljude koji bez promisljanja ubijaju neduzan narod smrtna kazna bes promisljanja za one koje uhvate sa dokazima da su planirali takve napade.Njih ako u zatvor stavite njima jos bolje prave nove kontakte i sire zlo dalje tako da je velika mogucnost da i u zatvoru budu aktivni zato i predlazem da se za takav akt uvede smrtna kazna.Pogledaj te samo sta rade zar to da se i dalje tolerise ??? Ne ne ne ! Za sve su krivi politicari i njihova stalna medjusobna svadja i ti nesporazumi a to te budale koriste i ubijaju neduzan narod sto znaci sve dok se vi svadjate drugi ce i dalje da sve to koristi protiv vas.