Tramp: Moja administracija "radi kao sat", mediji lažu

Predsednik SAD Donald Tramp poručio je, na svojoj prvoj samostalnoj konferenciji za novinare u Beloj kući, da njegova administracija funkcioniše besprekorno, ali da mediji šire "priče o haosu".

"Moja administracija funkcioniše kao podmazana uprkos činjenici da imam poteškoća sa odobravanjem izbora za članove Kabineta", rekao je Donald Tramp, prenosi AP.

Američki predsednik je, međutim, naveo da, kada uključi televizor ili otvori novine, vidi "priče o haosu", dok je istina "upravo suprotna".

Tramp je kritikovao američke medije kao nepoštene, dodavši da oni služe specijalnim interesima i ljudima koji imaju koristi od onog što je nazvao "očigledno razbijenim sistemom", preneo je AFP.

"Mediji su postali toliko nepošteni da, ako o tome ne pričamo, činimo ogromnu lošu uslugu američkom narodu", rekao je predsednik SAD.

On je, takođe, ukazao da se SAD suočavaju sa nizom problema kod kuće i izvan granica, istakavši da je nasledio "opšti metež".

Prema njegovim rečima, poslovi "cure" iz SAD u Meksiko i druge zemlje, dok ogromna nestabilnost prevladava u prekomorskim oblastima.

"Da budem iskren, nasledio sam pravi metež, kod kuće i izvan granica", istakao je Tramp.

On je, na istoj konferenciji za novinare u Beloj kući, najavio da će iduće nedelje izdati novu izvršnu uredbu o imigraciji.

"Izdaćemo novu i veoma obuhvatnu uredbu u cilju zaštite našeg naroda", poručio je Tramp.

Osvrnuo se i na tvrdnje da su članovi njegovog predizbornog tima bili više puta u kontaktu sa ruskim zvaničnicima, i takve tvrdnje odbacio kao "lažne vesti".

"Oni o tome ne znaju ništa. Nisu bili u Rusiji. Nikada nisu telefonom pozvali Rusiju. Nikada nisu primili poziv iz Rusije. Sve su to lažne vesti", naglasio je Tramp.

Takođe je ustao u odbranu Majkla Flina, svog doskorašnjeg savetnika za nacionalnu bezbednost čiju je ostavku zatražio i dobio ove nedelje.

Tramp je istakao da Flin nije ništa pogrešno uradio kada je pre inauguracije razgovarao sa ruskim ambasadorom. "On je samo radio svoj posao", objasnio je američki predsednik.

broj komentara 6 pošalji komentar
(petak, 17. feb 2017, 09:03) - Vuna.a?! [neregistrovani]

@Veoma dobra konferencija...

I ti si čuo novinara:"Zašto ne objaviš poresku prijavu!?"

(petak, 17. feb 2017, 07:28) - anonymous [neregistrovani]

sve je isto

Nadao sam se da ce bar tramp biti nezavistan predsednik, ali eto uhavtise i njega u kandze ti isti iz senke koji upravljaju svetom. Mada jos je rano tek je covek poceo, bice bolje, bar malo.

(petak, 17. feb 2017, 03:17) - anonymous [neregistrovani]

veoma dobra konferencija...

Odgovarao je super a najvise mi se s vidjelo kako se ophodio prema CCN i BBC. ..

.dao Bog da i to dozivim da im netko u lice kaze da su puni mrznje i lazi....cijeli rat u bivsoj Yu su prenosili ksko su htjeli.....

Steta sto na ta pitanja i odgovor niste obratili paznje..
.

(petak, 17. feb 2017, 03:05) - Miloš [neregistrovani]

Patološki lažov.

Reci ce stagod mu se prohte kolko god glupo, suludo, ne logicno, vulgarno i nezrelo bilo da bi se u tom momentu osecao mocno. Sledeci dan ce reci da to nije tako rekao.
Neverovatno koliko za promenu despretnih ljudi je palo na tog tipa. Kratkovidost.

(četvrtak, 16. feb 2017, 22:17) - Русофили трипут разочарати! [neregistrovani]

Ово ми је улепшало ноћ:

"Трамп: Моја администрација "ради као сат", - администрација,да,а ти!?

(četvrtak, 16. feb 2017, 20:42) - Marko [neregistrovani]

Nista Novo

Tramp kao svi Prethodni Presednici su samo Figure u Rukama mocnih Jastrebova jedno Govore pre Izbore a zatim drugo rade..