Bela kuća: Tramp vrši procenu situacije u vezi sa Flinom

Portparol Bele kuće Šon Spajser rekao je da predsednik SAD Donald Tramp vrši procenu situacije u vezi sa savetnikom za nacionalnu bezbednost Majklom Flinom i razgovara sa potpredsednikom Majkom Pensom o tome.

Rojters navodi da je Spajserovo saopštenje, pročitano novinarima, ostavilo sumnju u vezi sa Flinovim statusom.

Savetnica u Beloj kući Kelien Konvej izjavila je ranije da savetnik za nacionalnu bezbednost Majkl Flin ima "puno poverenje" predsednika SAD Donalda Trampa.

Britanska agencija navodi da je ova izjava Trampove savetnice stigla u trenutku kada "Flin pokušava da preživi kontroverzu u vezi sa njegovim kontaktima sa ruskim zvaničnicima pre Trampovog preuzimanja funkcije".

"General Flin ima puno poverenje predsednika", rekla je Konvejova.

Određeni broj savetnika predsednika SAD Donalda Trampa ohrabruje šefa Bele kuće da razmisli o davanju otkaza savetniku za nacionalnu bezbednost Majklu Flinu zbog toga što nije priznao da je razgovarao s ambasadorom Rusije Sergejom Kisljakom o sankcijama koje je odlazeća predsednička administracija Baraka Obame uvela Moskvi.

To je rečeno En-Bi-Si njuzu koji podseća da su i Flin i Trampov tranzicioni tim negirali da se taj razgovor desio. Američka televizija navodi da se ovako kadrovske promene dešavaju u svakoj administraciji, bilo da je republikanska ili demokratska, ali nikada ovako rano na samom početku mandata.

Viši politički savetnik u Beloj kući Stiven Miler odbio je da u emisiji ove televizije kaže da li Tramp i dalje ima poverenja u Flina.

Portal Politiko je objavio da se Tramp prijateljima i saveznicima žalio ne samo na Flina, već i na svojeg šefa kabineta Rajnsa Pribusa i pres-sekretara Bele kuće Šona Spajsera.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво