Istražitelji: Malezijski avion nije izveo kontrolisano sletanje

Malezijski avion koji je nestao pre skoro dve godine pao je u Indijski okean i nije izveo kontrolisano sletanje na površinu vode, javila je agencija AP, pozivajući se na najnoviji izveštaj australijskog Biroa za bezbednost saobraćaja.

Stručnjaci smatraju da niko nije upravljao avionom kada je nestao u vodama okeana i svoje nalaze zasnivaju na ponovljenoj analizi satelitskih podataka na osnovu kojih je prvobitno određeno mesto gde bi olupina mogla da se nalazi.

Stručnjaci smatraju da je avion naglo ponirao pri velikoj brzini, pošto mu je nestalo goriva, i tvrde da bi avion odleteo mnogo dalje od određenog područja pretrage da je pilot hteo da izvede kontrolisano sletanje. Područje pretrage bi u tom slučaju bilo trostruko veće.

Osim satelitskih podataka, stručnjaci su analizirali i deo krila koje je nađeno na obali Tanzanije i zaključili da taj deo nije bio u položaju za sletanje, što potvrđuje da je
avion pao, a ne sleteo na površinu okeana.

Šef australijskog tima koji vodi potragu Piter Foli je izjavio da to što taj deo nije bio izvučen znači da avion nije bio pripremljen za sletanje i da nije izvedeno kontrolisano sletanje kao i da se za olupinom traga na pravom mestu.

Izveštaj je objavljen pred početak trodnevnog skupa stručnjaka u Kanberi, koji će ponovo pregledati sve podatke o avionu koji je nestao posle poletanja iz Kuala Lumpura 8. marta 2014. godine sa 239 putnika i članova posade. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се