Produžen pritvor osumnjičenom za napade u Briselu i Parizu

Belgijski sudija produžio je na još dva meseca pritvor Muhamedu Abriniju, osumnjičenom za napade Briselu i Parizu, za koje je ekstremistička organizacija Islamska država preuzela odgovornost.

Za još četiri osobe produžen je pritvor na dva meseca zbog sumnje da u umešane u napade 22. marta u glavnom gradu Belgije, a dvoje osumnjičenih ostaće u pritvoru još mesec dana.

Abrini (31) priznao je ranije da je on bio "čovek sa šeširom" koji je uočen uz dva bombaša koji su se razneli na aerodromu u Briselu.

U napadima na briselskom aerodromu i u metrou ubijene su 32 osobe.

Belgijanac poreklom iz Maroka takođe je osumnjičen za umešanost u napade 13. novembra prošle godine u Parizu, u kojima je ubijeno 130 ljudi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво