Vals: Francuskoj potrebna nova bezbednosna kultura

Francuski premijer Manuel Vals rekao je da Francuska treba da razmotri svoju bezbednosnu kulturu, u jeku optužbi da je vlada pokušala da prikrije bezbednosne propuste u noći kada se dogodio napad tokom proslave Dana bastilje u Nici.

Vals je rekao da je Francuskoj "potrebna duboka promena u bezbednosnoj kulturi" posle napada u Nici u kojem su ubijene 84 osobe.

Francuski premijer je branio francuskog ministra unutrašnjih poslova Bernara Kazneva koji se suočava s optužbama da je njegovo ministarstvo primoralo lokalnog zvaničnika da prikrije nedostatak prisustva policije tokom noći 14. jula, rekavši da je u pitanju pokušaj konzervativne opozicije da "destabilizuje vladu".

Sandra Bertin, zadužena za video-nadzor 14. jula u Nici, rekla je za francuski list Žurnal du dimanš da su joj vladini zvaničnici sugerisali šta da napiše u izveštaju, kao i da je od nje traženo da pomene prisustvo policije koju nije videla.

Kaznev je odbacio optužbe i najavio tužbe zbog navodne klevete.

broj komentara 2 pošalji komentar
(ponedeljak, 25. jul 2016, 16:08) - anonymous peka [neregistrovani]

otkaz

vama nije potrebna bezbednosna kultura vama je potrebno da se oslobodite ropstva od amerike i da se misli samo na buducnost svog naroda i nece biti problema ni u cemu ovako crno vam se pise

(ponedeljak, 25. jul 2016, 11:55) - anonymous [neregistrovani]

Srbija-Francuska

Srbija treba da pokrene jacu saradnju sa Francuskom, ako su se urazumuli ovi njihovi vladari..... jer imamo zastoj u odnosima sa privredom Francuske....naravno na partnerskim osnovama...