Klark: Rusija preti nuklearnim napadom na NATO

Bivši komandant združenih snaga NATO za Evropu Vesli Klark optužio je Rusiju da koristi pretnje nuklearnim napadom kako bi primorala NATO "na predaju".

"Rusija greši ako očekuje da će se SAD predati u hipotetičkom konfliktu u kojem bi Moskva izvela nuklearni napad na, recimo, Varšavu", kaže Vesli Klark za Si-En-En, istovremeno obećavajući uzvratne mere.

Klark, koji je bio glavnokomandujući snaga NATO za vreme bombardovanja SRJ 1999. godine, rekao je, međutim, da teško da postoji rizik da će Rusija sutra izvesti iznenadni napad, ali i da je Moskva uložila mnogo u potpuno novu vojnu opremu i ima apsolutno novu doktrinu.

"Oni koriste nuklearno oružje u svojim vojnim vežbama kao sredstvo deeskalacije konflikta, kao da bi mogli da upotrebe nuklearno oružje protiv, na primer, Varšave i onda bi NATO rekao, 'Oh, pobogu, nismo znali da ozbiljno mislite", rekao je Klark, prenosi RT.

Klarkovo mišljenje se slaže sa strahovanjima poljskog ministra spoljnih poslova Vitolda Vaščikovskog koji je prošlog meseca rekao da su "aktivnosti Rusije vrsta egzistencijalne pretnje jer takva aktivnost može da uništi zemlje", navodi RT.

"Pošto ste upotrebili atomsko oružje protiv nas, mi se predajemo. Oni tako razmišljaju, i to uvežbavaju", rekao je Klark govoreći o Rusiji i NATO, i dodao da Rusija pravi veliku grešku jer to neće tako funkcionisati.

"Mi ćemo im onda uzvratiti", rekao je Klark.

broj komentara 29 pošalji komentar
(nedelja, 08. maj 2016, 22:49) - Darko [neregistrovani]

Alavost

Malo ti je Kosovo i Trepča, trebaju ti i Ruski resursi!?

(nedelja, 08. maj 2016, 14:19) - anonymous [neregistrovani]

Na zapadu

imaju dobre glumce.

(nedelja, 08. maj 2016, 11:31) - anonymous [neregistrovani]

znamo ovu pricu. zove se....

...drz` te lopova!

(nedelja, 08. maj 2016, 10:40) - anonymous [neregistrovani]

e

cuj ti njegovu pricu,razmestaju raketne stitove po Evropi i opkoljavaju Rusiju gde su stigli do samih granica sa njom i on nekom kaze da Rusija zvecka,koji su to licimeri i do koje oni granice drskosti i bestidnosti mogu da idu ali se iskreno nadam da ce Rusija sve to zaustaviti i sadasnu imperiju spustiti na kolena pa po bilo koju cenu...

(nedelja, 08. maj 2016, 10:15) - anonymous [neregistrovani]

ko je kome pretnja

Ko se kome priblizava? Zbog ovakve Amerike i nato-a mnogi imaju simpatije prema Koreji. Ali sta to kome vredi kada sila boga ne moli?

(nedelja, 08. maj 2016, 10:15) - anonymous [neregistrovani]

USA,

Se krijr iza NATO,Vi male clanice napred a mi smo u pozadini.Lako je polupati posude u tudoj kuci ,

(nedelja, 08. maj 2016, 10:12) - anonymous [neregistrovani]

Ne

bi da ulazim u analizu,jer on nezna ni sta je hteo da kaze.Ono sto je stvarno zabrinjavajuce je da je covecanstvo u rukama ovakvih ljudi.Pokusavam na realnim osnovama ovo sto prica da shvatim i nemogu ma koliko se trudio.

(nedelja, 08. maj 2016, 10:06) - anonymous [neregistrovani]

Ko mi to kaze

Gospodin Klark je zaboravio ko je to prvi u svetu posegnuo za nuklearnim oruzjem pod navodnim izgovorom da se uspostavi mir. U Hirosimi i Nagasakiju se i danas vide rezultati tog mira. Gospodi Amerima nije tada bilo stalo do mira nego pozicije gospodara celog Tihog Okeana a i sire. I danas su digli dzevu na Ruse samo zato da imaju izgovor za sprovodjenje vec u napred odredjenih prljavih radnji, iskljucivo radi licne koristi. SAD-e su davno procitana knjiga gospodine Klark. Naravno za sve one koji znaju da citaju.

(nedelja, 08. maj 2016, 08:51) - anonymous [neregistrovani]

Pa to je

opste poznato. Katarski gas preko Sirije, normalno pod americkom kontrolom.
I onda Evropa vise ne kupuje ruski gas.

(nedelja, 08. maj 2016, 08:41) - anonymous [neregistrovani]

strah cuva mir

Da hoce Rusi bi do sad to vec uradili, a vi bi ste ih rado napali i opljackali ali ne smete.
E sad...

div id="adoceanrsvdcfhklggd">