Australija proverava deo nestalog aviona

Gotovo dve godine od nestanka aviona "Malezija erlajnsa" sa 239 putnika, delovi olupine pronađene kod jugoistočne obale Afrike, za koje se veruje da pripadaju toj letelici, stižu u Australiju na proveru, saopštili su zvaničnici.

Komad metala koji je dug jedan metar, pronađen je početkom ove nedelje blizu obale Mozambika, a našao ga je američki avanturista koji je vodio sopstvenu potragu za avionom "boing 777" na letu MH370 koji je nestao 8. marta 2016, prenosi Rojters.

Deo olupine će biti na proveri kod australijskih zvaničnika, kojima će pomagati malezijske vlasti i predstavnici proizvođača aviona "boinga".

"Previše je u ovom trenutku rano za spekulacije o poreklu dela olupine", naveo je u obraćanju nacionalnom parlamentu australijski ministar za infrastrukturu i saobraćaj Daren Čester.

Čester je, ipak, dodao da je deo pronađen na "lokaciji koja odgovara procenjenoj putanji plutanja olupine koju je uradio australijski Biro za saobraćajnu bezbednost".

Malezijski ministar saobraćaja Liu Tiong Laj rekao je juče da postoji "velika mogućnost" da je ovo parče metala pripadalo "boingu 777" koji je nestao malo nakon poletanja iz Kuala Lumpura za Peking, a za koji se veruje da je pao u Indijski okean.

Neimenovani američki zvaničnik juče je za Si-En-En naveo da se radi o delu pokrivača repnog krila.

Drugi izvor juče je naveo da ne postoje podaci da je u svetu nestao neki drugi "boing 777" osim onog koji je pripadao ""Malezija erlajnsu" i koji je nestao pre dve godine.

Američka televizijska stanica navodi da je i dalje misterija šta se desilo s ostacima tog aviona. Tokom potrage su pronalaženi neki delovi olupine, a za deo njih se ispostavljalo da predstavljaju lažni trag.

Ostaci pronađeni na Tajlandu sredinom januara nisu bili sa leta MH370, ali jesu oni koje su francuski istražitelji našli prošlog jula na ostrvu Reinijon.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи