Više lidera ID ubijeno u ruskim udarima u Siriji

U vazdušnim udarima Rusije u Siriji ubijeno nekoliko lidera Islamske države van njihovog uporišta u gradu Raka, saopštilo rusko Ministarstvo odbrane. Uništeno i 20 cisterni za naftu koje su džihadisti koristili za šverc u Tursku, tvrdi Ministarstvo.

U saopštenju Ministarstva se navodi da su prošle nedelje od sirijske opozicije dobili dojavu da će se uskoro održati sastanak lidera Islamske države van Rake i da je ruska vojska dva dana nadzirala to mesto, pre nego što su bombarderi Su-34 izvršili napad, prenela je agencija AP.

Dan napada nije objavljen, navodi američka agencija.

U saopštenju Ministarstva se navodi da je ono sarađivalo sa neidentifikovanim "predstavnicima patriotskih snaga", koji ruskim vlastima dojavljuju lokacije potencijalnih meta u Siriji.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je i da je ruska avijacija uništila 20 cisterni za naftu u Siriji, u sirijskoj provinciji Idlib, koje je Islamska država koristila za šverc nafte u Tursku.

Ruska avijacija je prethodnih dana takođe uništila i šest postrojenja za naftu u sirijskim provincijama Deir ez Zoru i Alepu, preneo je Sputnjik.

"U protekla 24 časa ruska avijacija je uništila šest terorističkih nezakonitih postrojenja za vađenje i obradu nafte u provincijama Deir ez Zoru i Alepu", rekao je portparol Ministarstva odbrane Rusije general Igor Konašenkov.

Prema njegovim rečima, ruski avioni su tokom vazdušnih operacija u rejonu Kafer Nebelu, u provinciji Idlib, otkrili grupu cisterni koja se kretala prema sirijsko-turskoj granici u pratnji džipova, ojačanih protivvazdušnim oružjem.

Tom prilikom je uništeno 20 cisterni koje je ID koristila za šverc nafte u Tursku, kao i dva džipa koja su bila opremljena protivvazdušnim sistemima ZU-23, rekao je Konašenkov.

Prema njegovim rečima, za gađanje ciljeva korišćen je bombarder Su-34.

Avioni su za 24 časa izveli 121 nalet i 424 udara na objekte militanata u Siriji, rekao je Konašenkov.

Zapad optužuje Rusiju da vrši vazdušne udare u Siriji da podrži predsednika te zemlje Bašara el Asada.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">