Читај ми!

Morski račići rešavaju misteriju malezijskog aviona?

Morski organizmi pronađeni na delu krila aviona koji je obala izbacila na udaljeno ostrvo u Indijskom okeanu, mogli bi da otkriju nove detalje o sudbini nestalog malezijskog aviona MH-370, saopštili su stručnjaci.

Glavna informacija koju bi lopari – morski račići – mogli da pruže je koliko je dugo deo krila bio u vodi, prenosi Tanjug.

"Ukoliko se pokaže da su lopari stariji od datuma pada aviona, to će ukazati da ne potiču od olupine", rekla je profesorka za biološke nauke Univerziteta Makari u Sidneju Melani Bišop.

Dalja analiza ovih organizama mogla bi da ukaže na temperaturu vode kroz koju je deo olupine prolazio, dodala je Bišopova.

U zavisnosti od vrste lopara pronađenih na delu krila, istražitelji bi takođe mogli da utvrde lokaciju gde se on nalazio.

Ekspert za geologiju Hans Georg Herbig rekao je da ukoliko se ispostavi da su lopari iz porodice Lepas "onda sa sigurnošću možemo reći da se nesreća dogodila u hladnim morskim područjima do jugozapada Australije".

Potraga za "boingom 777" avio-kompanije "Malezija erlajnz", koji je nestao 8. marta prošle godine na letu od Kuala Lumpura do Pekinga sa 239 putnika i članova posade, bila je fokusirana na južni deo Indijskog okeana blizu Australije.

Prošle sedmice, dva metra dugačak deo krila, sa loparima prikačenim na površini, pronađen je blizu francuskog ostrva Reinion, a stručnjaci su potvrdili da pripada "boingu 777".

Tehnički eksperti, uključujući ljude iz kompanije "Boing", počeće istragu u sredu, kako bi utvdili da li deo pripada nestalom malezijskom avionu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво