Nova žrtva ebole u Liberiji

Državljanin Liberije preminuo je od ebole, izjavio je zamenik ministra zdravlja te zemlje Tolbert Njensvah.

"Testovi su pokazali da je telo 17-godišnje osobe pozitivno na ebolu. Ovo se dogodilo u okrugu Margibi i nema potrebe za panikom. Telo će biti sahranjeno i naš tim za praćenje širenja virusa počeo je sa radom", rekao je Njensvah, javlja Rojters.

Ovo je prvi zabeležen slučaj smrti uzrokovane ebolom od kad je Liberija koja se nalazila u srcu epidemije, 9. maja objavila da opakog virusa u ovoj državi više nema.

Svetska zdravstvena organizacija saopštila je prošle nedelje da je povlačenje virusa koje je tokom aprila i početkom maja bilo očigledno, sada u zastoju.

U saopštenju se navodi da je potvrđen 31 novi slučaj zaraženih od ebole u poslednjoj nedelji juna od toga 15 u Sijera Leoneu i 16 u Gvineji.

Jedan od najsmrtonosnijih virusa poznatih čoveku, ebola, širi se samo preko dikektnog kontaknta sa telesnim tečnostima zaražene osobe koja pokazuje simptome kao što su visoka temperatura i povraćanje.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се