Abas: Netanijahu ne govori istinu

Predsednik Palestine Mahmud Abas poručio je iz Beograda da se Palestina uvek zalaže za pregovore sa Izraelom, jer smatra da je to jedini put za rešenje sukoba. Abas kaže da nije istinita tvrdnja izraelskog premijera Benjamina Netanijahua da Izreal šest godina pokušava da razgovara sa Palestinom i da želi pregovore.

Abas je, odgovarajući na pitanja novinara posle sastanka sa predsednikom Srbije, rekao da Palestina, da bi se pregovori nastavili, samo traži da se zaustavi naseljavanje na njihovoj teritoriji.

"Da bi smo obnovili pregovore samo tražimo da se zaustavi naseljevanje na našoj terioriji, a to je legitman zahtev i ceo svet to poštuje i ne prihvata naseljavanje", istakao je palestinski predsednik.

Abas je rekao da nije istinita tvrdnja izraelskog premijera Benjamina Netanijahua da Izreal šest godina pokušava da razgovara sa Palestinom i da želi pregovore.

"Mi 60 godina dajemo incijativu za pregovore i ne verujemo da postoji drugi način za postizanje cilja", rekao je Abas i naglasio da se Palestina zalaže za pregovore sa Izraelom jer smatra da taj sukob treba rešavati mirnim putem.

"Odbijamo svako privremeno rešenje i predloge o uspostavljanju privremenih granica. Zahtevamo sprovođenje političkih, ekonomskih i bezbednosnih sporazuma između Izreala i Palestine koji Izrael neprestano krši", rekao je Abas.

Abas je poručio da Palestina traži oslobođenje svih palestinskih zarobljenika.

broj komentara 0 pošalji komentar