Novi napad na aerodrom u Tripoliju

Jedini operativni aerodrom u Tripoliju bio je danas meta novog vazdušnog udara, dan posle napada za koji su odgovornost preuzele snage lojalne uticajnom antiislamističkom generalu.

Vazduhoplovna baza Mitiga, u istočnom predgrađu Tripolija, jedini je operativni aerodrom u libijskoj prestonici, pošto je u julu, zbog štete nanete granatiranjem, zatvoren civilni aerodrom, javlja AFP, prenosi Tanjug.

Za sada nema izveštaja o žrtvama ili materijalnoj šteti.

Borbeni avion u niskom letu ispalio je u ponedeljak dve rakete na vazduhoplovnu bazu, koju, kao i ostatak Tripolija, kontroliše islamistička milicija koja se protivi međunarodno priznatoj vladi premijera Abdulaha el-Tanija.

Snage lojalne penzionisanom generalu Kalifi Haftaru, koji vodi ofanzivu protiv islamske milicije u drugom po veličini libijskom gradu Bengaziju, preuzele su odgovornost za taj napad, usmeren, kako su navele, protiv "terorističkih grupa".

Više od tri godine posle svrgavanja i ubistva Moamera el Gadafija, Libija je preplavljena oružjem i moćnim milicijama, a vode je suprotstavljene vlade i parlamenti.

Međunarodno priznata vlada premijera Tanija smeštena je na istoku zemlje od kako je milicija preuzela kontrolu nad prestonicom u avgustu.

Sva tri velika grada - Tripoli, Bengazi i Misratu, kontrolišu milicije koje se protive Vladi.

broj komentara 0 pošalji komentar