Čitaj mi!

Telo Uga Čaveza na odru još sedam dana

Čavezovo telo biće balsamovano "kako bi narod Venecuele mogao večno da ga gleda", rekao privremeni predsednik Venecuele Nikolas Maduro. Telo Uga Čaveza biće izloženo na odru još sedam dana.

Privremeni predsednik Venecuele Nikolas Maduro saopštio je da će telo Uga Čaveza biti izloženo na odru još sedam dana, posle zvanične ceremonije opraštanja koja se održava u petak.

Telo Uga Čaveza biće balsamovano "kako bi narod Venecuele mogao večno da ga gleda", rekao je Maduro, ističući da će telo biti izloženo na odru još sedam dana, kako bi Venecuelanci koji čekaju u dugim kolonama mogli da ga vide, iako je prvobitno bilo najavljeno da će biti sahranjen sutra, prenosi Rojters.

Do sada je više od dva miliona Venecuelanaca odalo poslednju poštu Čavezu u Vojnoj akademiji u Karakasu, gde će se kovčeg sa posmrtnim ostacima nalaziti do sahrane.

Ljudi su čekali u dugim redovima ispred zgrade vojne akademije da bi poslednji put videli svog vođu, a svi, od visokih zvaničnika do vojnika i stanovnika sirotinjskih četvrti, poručuju da Čavezova socijalistička revolucija neće umreti i da će na novim izborima podržati njegovog naslednika, vršioca dužnosti presednika Nikolasa Madura.

Čavez je u jednostavan drveni kovčeg, sa staklenim poklopcem, prekriven cvećem i zastavom Venecuele, položen u vojnoj uniformi i sa prepoznatljivom crvenom beretkom na glavi, poput one koju je nosio tokom govora iz 1992. godine. Taj govor obeležio je početak njegove političke karijere, nakon što je predvodio vojni puč.

Ugo Čavez preminuo je u utorak u vojnoj bolnici, u 58. godini, nakon dvogodišnje borbe s kancerom.

broj komentara 2 pošalji komentar
(četvrtak, 07. mar 2013, 23:55) - Novosadjanin [neregistrovani]

Heroj Ugo Čavez

je zaslužio da mu svaki Venecuelanac koji želi, cela Latinska Amerika i slobodoljubivi deo sveta odaju počast za borbu protiv imperijalizma, kolonijalizma i buržoazije! Svaka mu čast na odbrani radničke klase! Junto a Simon, Chavez al Panteon! - poručuju milioni Venecuelanaca na ulicama Karakasa tražeći da revolucionar Ugo Čavez počiva u Nacionalnom Panteonu pored Simona Bolivara! Oni se sa dubokom tugom, ali i jakom nadom u nastavak revolucionarno-socijalističkog puta opraštaju od pravog državnika, zaštitnika i oca nacije.

(četvrtak, 07. mar 2013, 23:14) - anonymous [neregistrovani]

Srbija

Slava komandantu