Читај ми!

Nepodobni "Džeronimo"

Operacija "Džeronimo" u kojoj je ubijen Bin Laden tema knjige "Težak dan", koja će uskoro biti objavljena. Pantagon razmatra mogućnost tužbe protiv bivšeg pripadnika "Američkih foka" zbog toga što je pisanjem knjige prekršio ugovore o poverljivosti.

Pentagon upozorava da razmatra mogućnost tužbe protiv bivšeg pripadnika "Američkih foka" zbog toga što je prekršio ugovore o poverljivosti kada je napisao knjigu o operaciji u kojoj je ubijen Osam bin Laden.

U pismu koje je Pentagon objavio, glavni advokat Pentagona rekao je da ministarstvo odbrane, takođe, razmatra mogućnost da tuži svakoga ko je sarađivao sa autorom knjige. On je, međutim, nagovestio i da bi vlada mogla tražiti zaradu od knjige.

U pismu upućenom Marku Ovenu, što je pseudonim pod kojim je knjiga napisana, navedena su dva ugovora o poverljivosti koje je potpisao sa mornaricom i kojima se obavezao da nikada neće odati poverljive informacije, što bi bilo krivično delo.

"Vi kršite ugovore o poverljivosti koje ste potpisali. Ministarstvo odbrane razmatra da protiv Vas i svih koji su sarađivali sa Vama preduzme sve pravne mere koje mu stoje na raspolaganju u ovoj situaciji", poručio je advokat Pentagona Džeh Džonson.

Autor je planirao da objavi knjigu kao anonimna osoba, ali je njegov identitet kao Met Bisonet vrlo brzo otkriven, prenosi Rojters.

Na osnovu pisma iz Pentagona, nije, međutim, jasno koliko još osoba Pentagon smatra pravno odgovornim.

Knjiga pod naslovom Težak dan treba da bude objavljena sledeće nedelje, prenosi AFP.

U pismu nije rečeno koje su povereljive informacije upotrebljene u knjizi, ali u njoj, na primer, piše kako je vođa terorističke mreže Al Kaida gledao kroz prozor spavaće sobe kada mu je pucano u glavu u operaciji nazvanoj "Džeronimo" u Pakistanu, 2. maja prošle godine.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи