Читај ми!

Kejn odustao od predsedničke trke

Kandidat za predsedničku nominaciju Republikanske partije Herman Kejn obustavio kampanju. Kejn se proteklih nedelja suočio sa brojnim optužbama za seksualno uznemiravanje i bračno neverstvo.

Republikanski kandidat za predsedničku nominaciju Herman Kejn saopštio je da obustavlja kampanju za izbore 2012. godine, tokom koje je bio optuživan za seksualno uznemiravanje i bračno neverstvo.

Kejn je pristalicama na skupu u Atlanti rekao da su optužbe, iznete protiv njega u proteklih nekoliko sedmica, "lažne i nepotvrđene", ali da su uzele danak, kada je reč o njemu i njegovoj supruzi Gloriji, koja se pojavila uz njega na bini.

"Obustavljam svoju kampanju", rekao je Kejn.

Popularnost bivšeg generalnog direktora ogromnog lanca picerija u SAD "Godfather's pizza", koji se do ove kampanje nije bavio politikom, dostigla je vrhunac početkom oktobra, kada je preuzeo vođstvo među republikanskim predsedničkim kandidatima.

Birači su ga videli kao osveženje među već poznatim kandidatima koji su godinama učesnici u američkoj politici.

Međutim, odmah nakon toga, počele su nevolje po Kejna, jer su se, jedna za drugom, pojavljivale žene koje su ga optuživale za seksualno uznemiravanje dok je bio rukovodilac lanca picerija.

Kejnov izborni štab i on sam su takve tvrdnje odmah demantovali, istakavši da ili ne poznaje te osobe, ili ako ih i poznaje nikakvog kontakta između njih nije bilo.

Takođe, izneti su i podaci iz imovinskih karata tih žena, iz kojih se videlo da je većina pred bankrotstvom, što je pristalicama Kejna poslužilo da ih optuže da su zbog novca iznele teške optužbe.

Ipak, poslednja afera, kada se pojavila njegova prijateljica Džindžer Vajt i saopštila da je sa Kejnom bila u trinaestogodišnjoj emotivnoj vezi, žestoko je uzdrmala Kejna.

Kejn je, gostujući na Si-En-Enu, priznao da je poznaje, ali je demantovao da su bili u vezi.

U međuvremenu, međutim, rekao je da joj je povremeno pozajmljivao novac, jer se nalazila u teškoj situaciji, i da o tome nije obaveštavao svoju suprugu.

Prema najnovijim podacima, pred prve republikanske preliminarne izbore u Ajovi, koji će se održati početkom januara, Kejn se nalazio na trećem mestu sa desetak odsto podrške, iza Njuta Gingriča i Mita Romnija.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи