Rat na ulicama zbog poskupljenja hrane

Širom Alžira održani su protesti zbog poskupljenja, a demonstranti su se sukobili sa policijom. Od 1. januara u toj zemlji poskupele su neke osnovne namirnice poput jestivog ulja, šećera i brašna.

Zbog poskupljenja osnovnih životnih namirnica, poput ulja, brašna i šećera, širom Alžira održani su protesti, a demonstranti su se sukobili sa policijom.

Prestonica Alžira bila je poput bojnog polja. Uglavnom mladi ljudi bacali su kamenje i druge predmete na policiju, zapaljeni su kontejneri za smeće i automobilske gume, dok su snage reda odgovorle suzavcem.

Demonstranti su uzvikivali antivladine slogane okrivljujući predsednika Abdelaziza Butefliku za porast cena.

Pre nekoliko dana počeli su protesti u toj zemlji, a građani su besni i zbog nedostatka vode za piće, isključenja struje i loše distribucije socijalnih stanova.

Očekuje se nastavak demonstracija pošto bi nedostatak brašna mogao dovesti do manjka hleba, glavne namirnice u ishrani Alžiraca.

broj komentara 2 pošalji komentar
(četvrtak, 06. jan 2011, 12:40) - anonymous [neregistrovani]

a mi?

Nadam se da ce nekome u Vladi pasti na pamet da mozemo i mi ovako da zavrsimo ako se poskupljenja nastave...situacija sa porastom cena zaista postaje neodrziva, molim da se moj komentar objavi u Dnevniku :). Samo neka neko cuje glas osiromasenog naroda, ooo monopolisti, ministri i predsednici, pogledajte malo oko sebe, i vi ste ljudi!

(četvrtak, 06. jan 2011, 11:20) - anonymous [neregistrovani]

Evropska unija se širi i na mediteran

Izgleda da i oni hoće u Evropsku Uniju