Uhapšen vođa kulta "Sveta smrt"

David Romo, vođa kulta "Sveta smrt" uhapšen zbog otmice dve osobe. Romo i još osmorica uhapšenih predstavljali su se kao članovi grupe Zetas, jedne od najnasilnijih narko-bandi u Meksiku. Romo negira optužbe.

Vođa kulta "Sveta smrt" David Romo uhapšen je i optužen da je učestvovao u otmici i da se predstavljao kao član narkokartela Zetas.

Četrdesetdvogodišnji Romo, sveštenik kulta "Sveta smrt", koji ima milione sledbenika u Severnoj i Južnoj Americi, predstavljen je medijima u prestonici Meksika, prenosi Tanjug.

On je uhapšen krajem decembra, zajedno sa još osam osoba, među kojima je i jedan maloletnik, prenela je agencija Rojters.

Optužen je za pomaganje u otmici dve starije osobe i stavljanje novca od otkupnine na svoj račun u banci, saopšteno je iz kancelarije državnog tužioca.

Tužilac Miguel Angel Mancera rekao je da su se devetorica uhapšenih predstavila kao članovi grupe Zetas, jedne od najnasilnijih narko-bandi u Meksiku.

Romo je negirao optužbe i rekao da njegova crkva osuđuje nasilje i nije povezana sa krijumčarima narkotika, ali da su njena vrata otvorena za svakoga.

"Sveta smrt" prikazuje se u liku kostura u odeći sveca, sa kosom u ruci, a kult možda ima poreklo u bogovima smrti koje su slavili Asteci i Maje.

Sledbenici, među kojima su uglavnom pripadnici nižih klasa i kriminalci, na oltaru uglavnom ostavljaju tekilu, rum, pivo, cigarete, novac, cveće i sveće, naveo je Rojters.

Iako poklonici sebe nazivaju katolicima, Katolička crkva osuđuje taj kult.

broj komentara 0 pošalji komentar