Iran testirao novu raketu

Iran je izvršio probu rakete koja ima domet preko dve hiljade kilometara. U dometu su joj Izrael, američke baze u Zalivu i delovi Evrope, prvenstveno Turska.

Izvrešena je proba rakete dugog dometa "Sedžil dva", javila je iranska televizija. "Poboljšana raketa" ima domet preko dve hiljade kilometara, što znači da su joj u dometu Izrael, američke baze u Zalivu i delovi Evrope, uključujući veliki deo Turske.

Lansiranje rakete dolazi u vreme povećane napetosti između zapadnih zemalja i Irana, zbog iranskog nuklearnog programa i sumnje zapada da Iran prikriveno proizvodi nuklearno oružje. 

Iran demantuje i tvrdi da je nuklearni program isključivo za proizvodnju energije.

Iran je blizu "tehnološkog prodora" koji će mu omogućiti da gradi nuklearno oružje, rekao je šef izraelske vojne obaveštajne službe general Amos Jadlin i upozorio da ta zemlja ima dovoljno nuklearnog materijala za bojevu glavu i da je tehnološki blizu izgradnje ovog oružja.

broj komentara 9 pošalji komentar
(nedelja, 30. jan 2011, 20:11) - anonymous [neregistrovani]

ATOMSKA BOMA

sve je to slabo spram oruzja koje pseduje Amerika,Nato

(četvrtak, 17. dec 2009, 15:13) - anonymous [neregistrovani]

Paranoja!

Cista paranoja!

(četvrtak, 17. dec 2009, 11:57) - anonymous [neregistrovani]

Naoruzanje

Interesantno da su svi komentari odobravali naoruzanje Irana , samo zato da bi Amerikancima terali neki inat. Jednoga dana ZALICETE to odobravanje zivi pa videli.

(četvrtak, 17. dec 2009, 08:49) - anonymous [neregistrovani]

Иран тестирао нову ракету

Obratite paznju na natpis i zastavu na raketi ?????????

(četvrtak, 17. dec 2009, 02:21) - djordje [neregistrovani]

Iran

Izrael i americke pozadinske baze u zalivu nisu i nece biti cilj ovih raketa. Cilj ovih raketa je stvaranje slike o Iranu kao regionalnoj sili u ocima zemalja ne samo regiona vec i nas(ostatka sveta). Dalja militarizacija i zaostravanje sukoba ne mogu doneti nista dobro i mislim da je preterivanje reci da se ovim Iran brani od SAD-a ali ako neko veruje da je tako tesko onda Iranu.

(sreda, 16. dec 2009, 15:57) - anonymous [neregistrovani]

raketa

svaka cast nedaj se iranu samo napred pozdrav iz srbije

(sreda, 16. dec 2009, 14:53) - anonymous [neregistrovani]

Podrska Iranu

Ne moze se ocekivati da ogromno vojno prisustvo USA u regionu kao i rapidno naoruzavanje sve agresivnijeg Izraela ostane bez odgovora.

Zato podrska Iranu, Srbija zna kako vam je!

(sreda, 16. dec 2009, 13:34) - anonymous [neregistrovani]

iran testirao novu raketu

Prava pretnja po mir na Bliskom i Srednjem Istoku je militarizam SAD-a i Izraela.Sve ove poteze na razvoju vojnih tehnologija iranski narod preduzima da bi se zastitio od napada,kojima mu se vec godinama preti ukoliko ne postane americko-izraelska kolonija.Zelim da podrzim napore koje narod ove stare civilizacije ulaze na otklanjanju opasnosti po miran zivot kao i napore koje ulaze na oslobadjanju i svojih suseda americko-izraelske okupacije.

(sreda, 16. dec 2009, 12:48) - anonymous [neregistrovani]

istina ili laz

znam da je istina da su juce USA produzile sankcije Iranu a neznam dali je laz da je Iran izvrsio testiranje pomenute rakete...cudne su USA.