Mafija nameštala duel Bih-Turska

Nemački istražitelji otkrili pokušaj nameštanja kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi. Mafija htela da namesti utakmicu Bosna i Hercegovina-Turska, koja je završena rezultatom 1:1. FIFA ne želi da komentariše.

Osim mase utakmica kvalifikacija za Ligu šampiona, Lige Evropa i nacionalnih prvenstava, nemački istražitenji koji su razotkrili "najveći skandal u istoriji fudbala" presreli su telefonske razgovore iz kojim proizilazi da je mafija pokušala da namesti meč između Bosne i Hercegovine i Turske odugran 9. septembra.

Kako piše nemački "Špigl", policija u Bohumu ima snimke telefonskih razgovora neimenovanih osoba koje raspravljaju o tome kako treba namestiti utakmicu BiH-Turska, ali bez zaključka da li se tako nešto zaista i desilo.

FIFA nije želela da kometariše navode nemačkog nedeljnika, navodeći da će poseban sastanak Ivršnog komiteta svetske fudbalske organizacije biti održan 2. decembra i da će, tom prilikom, biti raspravljano o posledicama evropskog fudbalskog skandala.

Uefa je za lažiranje mečeva osumnjičila albanske klubove Tiranu i Vlazniju, letonski Dinaburg, slovenački Interblok i mađarski Honved, a obaveštajci Evropske fudbalske unije u saradnji sa nacionalim policijama istražuju i jednu utakmicu kvalifikacija za Ligu šampiona, između Tirane i norveškog Stabaka.

Javni tužilac iz Bohuma prošle sedmice je saopštio da postoji osnovana sumnja da je više od 200 utakmica bilo namešteno u nacionalnim ligama Austrije, Belgije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Nemačke, Mađarske, Slovenije i Turske. U Nemačkoj je, zbog navodne umešanosti u nameštanje utakmica uhapšeno dvadesetak osoba.

Hrvatska je, još pre sumnji UEFA na utakmicu između Zadra i Hajduka, uhapsila Dragana Mikelića, Slovenca za kojim je nemačka policija izdala poternicu zbog navodnog učešća u prevarama i nameštanju fudbalskih utakmica

Osim hapšenja, policija u toj državi ispituje da li već čuvena braća Ante i Milan Šapina imaju nekretnine ili bankovne račune u Hrvatskoj.

broj komentara 2 pošalji komentar
(sreda, 16. dec 2009, 14:55) - anonymous [neregistrovani]

Nismo ovdje

okaljani ali smo u drugim stvarima! Steta!

(subota, 28. nov 2009, 14:21) - Miki-Nemacka [neregistrovani]

Eh kako je lepo

Eh kako je lep osecaj ne videti ime Srbije u ovim malverzacijama.