Požar u hotelu u Dubaiju gotovo potpuno ugašen

Vatrogasci su gotovo potpuno ugasili požar koji je iznenada izbio u jednom od najluksuznijih hotela u Dubaiju, navode svedoci.

Iz hotela "Adres Dauntaun Dubai", visokog 63 sprata, i dalje se izdiže beli dim, ali su vatrogasne službe uglavnom ugasile požar koji je izbio sinoć oko 21.30 sati po lokalnom vremenu, preneo je Rojters.

Svedoci navode da se danas oko podneva još mogao videti plamen na nižim spratovima zgrade, ali je portparol hotela izjavio da je situacija pod kontrolom.

"Požar u hotelu je stavljen pod kontrolu. Hteli bismo da izrazimo svoju zahvalnost vlastima zbog njihove brze i profesionalne pomoći. Istraga uzroka požara je u toku", naveo je portparol.

Vlasti u Dubaiju su saopštile da je najmanje 14 osoba lakše povređeno, dok je jedna osoba pretrpela srčani udar usled dima i guranja tokom evakuacije kasno sinoć, prenosi AP.

Požar u 63-spratnom hotelu "Adres" izbio je sinoć oko 21.30 sati, a gradski vatrogasci jutros uglavnom sa zemlje posmatraju kako gore gornji spratovi, pošto ne mogu da do njih dopru šmrkovima iz vatrogasnih vozila.

Nova godina je, uprkos požaru, u Dubaiju proslavljena kako je i bilo planirano, uz raskošni vatromet sa obližnje Burdž Kalife, najviše zgrade na svetu, ispred koje se okupilo više stotina hiljada ljudi.

Televizija Al Arabija sa sedištem u Dubaiju prenela je da je požar izbio na 20. spratu hotela "Adres", visokom oko 300 metara, i da je kasnije nastavio da se širi, pa su scene koje su mogle da se vide ličile na one iz filma "Pakleni toranj".

Svi ljudi iz zgrade su evakuisani, a vatrena stihija je nastavila da se širi u zgradi od 63 sprata, dok su plameni jezici bili dugački između 50 i 80 metara, navela je Al Arabija.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">