Srpski dobrovoljci u Sevastopolju

Dobrovoljci iz Srbije koji su se predstavili kao pripadnici "Četničkog pokreta", stigli su u Sevastopolj, javlja "Itartas".

Mi predstavljamo "Četnički pokret" i nas možete uporediti sa kozacima u Rusiji. Naš cilj je da u ime srpskog naroda damo podršku ruskom narodu. U ovom trenutku je ovde sve isto kao nekada u Srbiji. Zapad i Evropa finansiraju opoziciju i oni govore da hoće u Evropu, a sve je to laž - rekao je Milutin Mališić, koji se predstavio kao komandant četničke garde "Vukovi", navodi ruska agencija Itartas.

"Nas su pozvali kozaci i mi smo se odazvali. Za vreme ratova u nekadašnjoj Jugoslaviji, postojao je veliki broj ruskih dobrovoljaca koji su se borili na srpskoj strani i kao braća nam pomogli. Naša je dužnost da budemo ovde", rekao je Mališić.

Na pres-konferenciji dobrovoljci su još rekli da ne očekuju masovni dolazak iz Srbije "jer smo mi mali narod", ali i da gaje veliku ljubav prema Rusiji.

U Sevastopolj je, kako navodi Itartas, stiglo pet dobrovoljaca iz Srbije i oni će, prema kozačkim izvorima, biti raspoređeni na jednom od ček-pointa na ulasku u grad.

broj komentara 49 pošalji komentar
(četvrtak, 06. mar 2014, 22:05) - anonymous [neregistrovani]

Sramota!

Uvek nam ovakvi izbiju argumente u vezi sirijskih dobrovoljaca, mudzahedina u Bosni I Kosovu I borbe za KiM! Pomislimo da su drugi ekstremisti, a ne Srbi, kad ono pojave se neki "veliki srbi" I to sve propadne!

(četvrtak, 06. mar 2014, 19:36) - anonymous [neregistrovani]

Ovo je prestrašno!

Ovo je previše. Tužimo se na one koji idu u Siriju, kad ono ima i Srba koji sramote svoju zemlju!? Odvratno!

(četvrtak, 06. mar 2014, 10:57) - Воронцов [neregistrovani]

РЕ . Четници

За такве признајем само оне који су се борили до завршетка Првог светског рата. После их нема , Пећанац је водио четнике који су прешли на страну Немаца, Дража је водио Југословенску војску у отаџбини и тако је треба звати , а не као што неки зову четници, Формално му је припадао и цитирани Ђујић, али је био под директном командом Италијана, а после слома Италије под командом Немаца. Дакле именом четник могао би се назвати само онај ко се позива на вредности четника из Балканских и Првог светског рата као и периода пре тих ратова, а никако на вредности после 1918. Заправо свако себи може дати име какво хоће али да ли јеон заиста то ?

(četvrtak, 06. mar 2014, 08:53) - anonymous [neregistrovani]

xx

moraju nasi da gurnu nos svugde.. sad ce i ukrajinci da nas zamrze...inace malo ko zna da su se ukrajinci isto u bosni borili na strani srba... pricali mi svedoci..

(četvrtak, 06. mar 2014, 03:41) - anonymous [neregistrovani]

@i ja pomažem isto

154 dinara platis zato sto ti majcica Srbija uzme 80-90 dinara akcize po svakom litru, plus pumpadzije.

(četvrtak, 06. mar 2014, 03:31) - anonymous [neregistrovani]

Pomoc rusima :)

А тешко Русији ако им срби не помогну... Која глупост...

(četvrtak, 06. mar 2014, 03:28) - Pero MK [neregistrovani]

Mir, a ne rat

Ovo je jedini razuman i normalan komentar koji sam prochitao na ovom sajtu

(četvrtak, 06. mar 2014, 02:04) - Strahinja [neregistrovani]

Cetnici

Oni dobrovoljci u Ukrajini nemaju nikakve veze sa Pokretom Srbskih Cetnika.Nego se lazno predstavljaju I brukaju Pokret Cetnika.

Mi cetnici nismo partija,ni grupa,ni klika u sluzbi pojedinaca.Mi smo ziva borbena snaga Srbskog naroda gotova da se zrtvuje za slobodu Srbstva I jedinstva svih Srbskih zemalja.
ovo su reci vojvode Momcila DJujic.

(četvrtak, 06. mar 2014, 00:08) - anonymous [neregistrovani]

Za pohvaliti

Izuzetno postujem sto u ovoj napetoj situaciji gde ima puno oruzja nije niko nastradao. Svaka cast Rusima i Ukrajincima. Poznavajuci balkance ovi nisu trebali tamo da idu da ne naprave neku glupost. Poznato je da kod nas oruzje lako radi. A, i ne znam sta "cetnici" imaju protiv ukrajinske dece u vojnim uniformama. Sta su im oni skrivili. Pa Ukrajina nije priznala nezavismost Kosova. Velika greska za ovu blamazu.

(sreda, 05. mar 2014, 22:42) - anonymous [neregistrovani]

Свака част

Ово је најмање што можемо да урадимо за Русе, али и своју част, која је у последње време постала нешто чиме се прелако тргује.