Čitaj mi!

El Šabab: Smrt poslanicima

Somalijski ogranak Al Kaide, teroristička organizacija "El Šabab", prete da će ubiti jednog po jednog od preostalih 274 poslanika. Iz "El Šababa" kažu da su likvidacije već počele ubistvom poslanika Mustafe Hadži Malima u subotu.

Grupa "El Šabab", somalijski ogranak Al Kaide, zapretila je da će ubiti sve poslanike parlamenta Somalije i saopštila da je poslanik Mustafa Hadži Malim, koji je likvidiran u subotu, bio prvi na toj listi, javio je AFP.

"Uspešna eliminacija Malima bila je akcija mudžahedina koji su rešeni da ubiju sve skupštinske poslanike", rekao je za AFP jedan od šefova "El Šababa" koji je želeo da ostane anoniman, dodajući da će njegova grupa "ubiti jednog po jednog" od preostalih 274 poslanika.

Ubijeni poslanik bio je tast bivšeg predsednika Šarifa Šeika Ahmeda. On je prvi parlamentarac koji je napadnut od kada je, u avgustu, izabrana nova skupština sa 275 poslanika.

Prema rečima svedoka, poslanik je ubijen kada je izlazio iz džamije u južnom delu Mogadiša, gde je bio na večernjoj molitvi.

Predsednik parlamenta Osman Džavari nazvao je ubice "nemilosrdnima" i naglasio da ovakvi slučajevi neće pokolebati vladu u ispunjavanju obaveza da služi naciji, preneo je Frans pres.

Novi somalijski predsednik Hasan Šeik Muhamed preživeo je napad 12. septembra, samo dva dana nakon što je izabran na funkciju.

Posle više od dve decenije ratovanja, Somalija se vraća normalnom životu, s time što je "El Šabab" od frontalnih napada sada prešao na izvođenje gerilskih, uključujući bombaške napade.

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 24. sep 2012, 13:42) - Voroncov [neregistrovani]

Ljudska netolerancija

Tamo vlada suša, siromaštvo i glad, ali zato ljudi zbog različitih interesa i pogleda kupuju oružje i ubijaju se bez milosti.