Читај ми!

Кишовит дан у већем делу земље, температура до 14 степени

Очекује нас кишовит дан. Највише падавина се прогнозира у западним и централним пределима. Једино ће на југу бити умерено облачно са сунчаним периодима. Ујутру на крајњем северу -2 степена, током дана од 4 степена у Војводини до 14 на југу. У Београду до 6 степени.

У већем делу Бачке и северног Баната данас облачно, суво и хладно време. Слаба киша се очекује у остатку Војводине, а више падавина ће бити у западној и централној Србији, Браничевском и Борском округу.

Дуваће слаб до умерен северни и североисточни ветар. У јужним деловима земље умерено облачно са сунчаним интервалима и топлије у односу на остале пределе с краткотрајном кишом локалног карактера уз претежно јужни и југозападни ветар, који ће у планинским пределима повремено бити јак.

Најнижа температура од -2 степена на северу Војводине до 8 степени на југу Србије, а највиша од 4 степена на северу до 14 степени на југу и југоистоку земље.

Због веће количине падавина, жути метео-аларм биће на снази у Западној Србији, Шумадији, Поморављу и у Источној Србији.

Слично време и сутра – претежно облачно, местимично са кишом. Више падавина се очекује у западним и централним пределима, на северу суво. Ветар слаб до умерен северних праваца. Најнижа температура од 2 до 5 степени, а највиша од 6 до 13 степени.

Облачно и у петак, а облаци ће се задржати и у суботу уз температуру до 18 степени.