Читај ми!

Метеоролог Тодоровић открива каква нас зима очекује и када ће пасти први снег у Београду

Метеоролог Недељко Тодоровић каже за РТС да у наредних 10 до 15 дана неће бити снега на подручју Београда. Указује да се може очекивати на планинским пределима у источној Србији али у врло малим количинама.

Недељко Тодоровић је гостујући у Београдској хроници рекао да се први снег у Београду може очекивати тек од средине децембра.

"Изузетно је мала вероватноћа за снег у Београду пре 10. или 12. децембра. Тек од средине децембра па надаље", каже Тодоровић.

Указује да ће се у наредна два, три дана забелети планински предели у источној Србији.

"У наредна два, три дана можда снега буде у источној Србији на планинским пределима, али у врло малим количинама", каже метеоролог Тодоровић. 

Упитан каква нас зима очекује и да ли ће бити снега за Нову годину одговара да је рано то прогнозирати, али како каже, гледајући инерцију, струјање ваздуха изнад Европе, све указује да би ова зима била нешто мало топлија са падавинама у облику кише.

"До половине децембра нема зиме, биће падавина, смењиваће се киша и снег у малим количинама, али биће више падавина у облику кише", каже гост Београдске хронике.

Указује да нас и сутра очекује време слично данашњем са умереним југоисточним ветром, али и да нас следеће недеље очекује кошава.

"Идуће седмице биће југоисточног ветра али праве кошаве која ће трајати око четири дана", указао је Тодоровић. 

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво