Читај ми!

Временска прогноза 25. новембар

У већем делу земље биће умерено облачно и суво са сунчаним интервалима. Једино у Банату, на истоку и југоистоку понегде краткотрајна киша, а на планинама слаб снег. Температура до 13 степени. У Београду суво, уз сунчане периоде и температуру око 10 степени.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)

25.11.2022. Петак: Умерено облачно са сунчаним интервалима и у већем делу суво. Краткотрајна киша, а на планинама снег, очекују се на истоку и југоистоку, као и у Банату. Ветар слаб и умерен, на истоку Србије повремено и јак, западни и северозападни. Најнижа температура од 2 до 7 степени, највиша од 7 до 13 степени.

26.11.2022. Субота: Ново наоблачење уз пад температуре с кишом у нижим и снегом у вишим пределима, нарочито на југозападу, југу и југоистоку Србије где ће доћи до формирања снежног покривача. Ветар слаб северни и северозападни. Најнижа температура од -2 до 3 стешена, највиша од 5 до 11 степени. Упозорење: Снег, формирање мањег снежног покривача, вероватноћа 85%.

27.11.2022. Недеља: Умерено до потпуно облачно, местимично у нижим пределима са кишом и суснежицом, а на југу понегде и са снегом, док ће на планинама бити са снегом уз даље повећање висине снежног покривача. Ветар слаб, северних праваца. Најнижа температура од 0 до 4 степена, највиша од 4 до 7 степени. Упозорење: Снег, формирање мањег снежног покривача, вероватноћа 90%.

28.11.2022. Понедељак: Умерено облачно и углавном суво, на југозападу и југу још понегде могућа слаба киша и суснежица, на планинама слаб снег. Ветар слаб, у кошавском подручју и умерен источни и југоисточни. Најнижа температура од -1 до 3 степена, а највиша дневна од 4 до 7 степени. Упозорење: Снег,  формирање мањег снежног покривача, вероватноћа 70%.

Прогноза временa за наредних пет дана (од 29.11.2022. до 03.12.2022.)
Умерено облачно и суво, у кошавском подручју и ветровито са умереним и јаким југоисточним ветром. Ново наоблачење са кишом у нижим и снегом у брдско-планинским пределима очекује се од четвртка.