Читај ми!

Какво нас лето очекује за РТС открива Недељко Тодоровић

Метеоролог Недељко Тодоровић каже за РТС да нас од сутра па до недеље очекује променљиво и нестабилно време и пад температуре. Указује и на то да нас очекује топло лето, али да нема назнака да ћемо имати неки талас екстремних врућина.

Недељко Тодоровић је, гостујући у Београдској хроници, навео да ће у наредна три, четири дана бити променљиво облачно и нестабилно, местимично с кишом и пљусковима.

"У петак и суботу максимална температура ће бити 24 степена", наводи Тодоровић и додаје да је то типично време за јун. 

Указује и на то да нас од недеље очекује побољшање времена, а да температуре од око 30 степени можемо очекивати средином следеће седмице.

"У недељу почиње полако да се побољшава време, мала је вероватноћа за неки краткотрајни пљушчић, али иде разведравање и следи нам пораст температуре од следеће седмице. Вероватно средином следеће седмице температура може да буде око 30 степени", наводи Тодоровић.

Наводи и да лето у нашу земљу званично по календару долази 21. јуна, али да је оно по температурама које смо имали већ стигло.

Очекује нас топло лето, наводи, али нема назнака да ћемо имати неки талас екстремних врућина. 

"Очекује нас топло лето, али оно неће бити најтоплије до сада", каже Тодоровић.

Подсећа нас да је најтоплији 7. јун у Београду био 1908. године када је забележена температура од 34,9 степени, а да је 24. јуна прошле године забележен апсолутни рекорд за тај датум – 38,7 степени.