Читај ми!

Какво ће време бити за 1. мај, треба ли кишобран оставити код куће

Метеоролог Недељко Тодоровић каже за РТС да за 1. мај неће бити кише у Београду, као и у већини делова земље. После подне би понегде у југозападној и јужној Србији могло бити краткотрајних пљускова са грмљавином, али ни у тим деловима земље углавном неће бити падавина, додаје Тодоровић.

Претежно сунчано и без кише – такво време очекује се за 1. мај, када ће многи одлучити да празник рада проведу у природи.

Метеоролог Недељко Тодоровић за РТС каже да су у краткотрајна киша, тј. пљускови са грмљавином могући тек понегде у југозападној и јужној Србији, у поподневним сатима.

"У Београду претежно сунчано и без кише. Максимална температура 21 степен. Дакле, умерено топло и пријатно време", рекао је Тодоровић.

Напомиње да је велика вероватноћа да кише сутра неће бити.

"У току ноћи биће суво, ведро, тако да ће у јутарњим сатима у свим крајевима Србије бити хладно време. Ко иде на уранак треба да понесе ујутру топле јакне. Минималне температуре биће од 5 до 10 степени, у Београду, тј. у околини, између седам и десет степени", каже Тодоровић.

Током дана биће пријатно, умерено топло.

"Уз напомену да би у северним и источним крајевима било целог дана суво, тј. претежно сунчано, док би на западу и југозападу Србије у поподневним сатима било краткотрајне кише, евентуално пљускова са грмљавином", додаје метеоролог.

На северу земље ће 2. и 3. маја и даље бити суво, углавном сунчано време, док ће у осталим крајевима бити променљиво.

"Нешто више облачности у понедељак, уторак. Благи пад температуре на северу а нешто више у јужним крајевима, са максималном температуром од 15 до 18 степени", рекао је Тодоровић.

Напомиње да у првој половини маја неће бити врућине.

"Први наговештај захлађења са извесном кишом је између 7. и 10. маја. Између су сунчани дани са максималном температуром око 22, 23 степена", рекао је Тодоровић.

Од друге половине месеца температуре ће највероватније прећи 25 степени, а према Тодоровићевим речима, крајем месеца су могуће температуре и близу 30 степени.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се