Читај ми!

Наредна три дана кишовито и облачно, поново стиже песак из Сахаре

Преотеклих дана уживали смо у сунцу и топлим пролећним данима. Међутим, већ данас имамо нешто ниже температуре и падавине, а предстојећег викенда могућ је и снег. У наредна три дана очекује нас киша, уз коју поново стиже песак из Сахаре, каже Горан Михајловић из РХМЗ-а. Топлије време од среде.

Помоћник директора Републичког хидрометеоролошког завода Горан Михајловић каже да нас наредних дана очекује претежно облачно време са кишом, уз пад температуре.

"Снег се може очекивати и у суботу у вишим планинским пределима, што се тиче нижих предела - то би било у ноћи од суботе ка недељи понегде и не би било нешто значајно у смислу гомилања снега. Овај тип времена ће трајати до уторка, од среде се очекује топлије време и повратак вишим температурама", рекао је Михајловић.

Престанак падавина очекује се у недељу, у раним јутарњим сатима.

"У недељу ће у већини места бити без падавина", каже Михајловић и додаје да је могуће да ће у понедељак и уторак бити услова за местимичан мраз.

Ипак, истиче да док траје овај период облачног времена неће бити великог пада температуре. Очекује се да укупно падне између 20 и 40 милиметара кише.

"Нешто више падавина у северном и северозападном крају, нешто мање на југоистоку. Водостаји на већим рекама биће у домену средње ниских или ниских", рекао је Михајловић напоменувши да ће киша добро доћи пољопривредницима.

Поред кише, наредних дана можемо поново очекивати песак из Сахаре.

"Разлика је у томе што ће бити знатно више количине падавина, па видљивост концентрације песка неће бити тако изражена с обзиром на то да су у претходној епизоди падавине биле слабог интензитета, па је и концентрација песка била већа у таложењу и много видљивија. Овде ће доћи до извесног испирања", рекао је Михајловић и истакао да је реч о нормалној појави која се дешава до 10 пута годишње, углавном на јесен и у пролеће.

Додаје да ће прозори, терасе, аутомобили поново бити прљави, али да за сређивање треба сачекати средину следеће недеље, када падавине потпуно престају.

У првој половини следеће недеље максималне температуре биће између 6 и 12 степени Целзијуса, док се од половине седмице очекују температуре веће од 10, 12 до 16 степени.

Април ће бити топао, са падавинама у границама просека и средњем максималном температуром од 18 до 20 степени, каже Михајловић.

Истиче да постепено улазимо у право пролеће, јер нас последњих десетак дана априла очекују температуре до 25 степени.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво