Читај ми!

Временска прогноза - 15. фебруар

Током дана преовлађиваће сунчано и топлије време уз слаб и умерен јужни и југоисточни ветар, који ће на југу Баната повремено бити и јак. Највиша температура од 14 до 17, у Тимочкој Крајини око 9 степени. Увече ново наоблачење са запада, крајем дана и током ноћи облачно, местимично са кишом, само на високим планинама са снегом.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)

15.02.2022. Уторак: После облачног јутра, пре подне постепено разведравање прво на западу земље. Током дана преовлађиваће сунчано и топлије време уз слаб и умерен јужни и југоисточни ветар, који ће на југу Баната повремено бити и јак.  Најнижа температура од -1 до 6, највиша дневна од 14 до 17, у Тимочкој Крајини око 9 степени. Увече ново наоблачење са запада, крајем дана и током ноћи облачно, местимично са кишом, само на високим планинама са снегом.

16.02.2022. Среда: Пре подне облачно, местимично са кишом, после подне престанак падавина и смањење облачности. У Војводини, Мачванском и Колубарском округу умерено облачно са сунчаним интервалима и суво. Ветар слаб и умерен, на северу и западу западни и северозападни, у осталим крајевима променљив. Најнижа температура од 1 до 8, највиша  дневна од 8 до 14 степени.

17.02.2022. Четвртак: Ујутру и пре подне пролазно наоблачење које ће у северним, а понегде и у централним пределима условити краткотрајну кишу. После подне претежно сунчано, а крајем дана и током ноћи ново наоблачење са кишом са севера. Ветар слаб и умерен, западни и југозападни. Најнижа температура од 0 до 7, највиша дневна од 14 до 18 степени.

18.02.2022. Петак: Пре подне облачно уз умерен, понегде и јак северозападни ветар, местимично са кишом, а на високим планинама са снегом. После подне разведравање, а ветар ће бити у слабљењу. Најнижа температура од 2 до 7, највиша дневна од 12 до 17 степени.

Прогноза временa за наредних пет дана (од 19.02.2022. до 23.02.2022.)
Променљиво облачно са сунчаним интервалима и углавном суво. Дневна температура у већини места биће знатно изнад просека.