Читај ми!

Недељко Тодоровић прогнозира доноси ли Божић Бата снег и захлађење

Метеоролог Недељко Тодоровић каже за РТС да ће сутра доћи до промене времена, пада температура и захлађења. Наводи да ће се снег забелети широм Србије, па и у Београду 8. 9. и 10. јануара.

Недељко Тодоровић је, гостујући у Београдској хроници навео да неће бити снега у Београду и нижим пределима током Бадњег дана и Божића, али да ће доћи до значајног пада температуре.

"У Београду негде око поноћи југоисточни ветар престаје да дува, почиње северозападни ветар, пристиже хладан ваздух, температура ће почети да пада. Ако гледамо максималне температуре у односу на данашњу која је била 18 степени, сутра ће у јутарњим часовима бити негде око 5 или 6 степени, а у току дана ће полако и даље падати, у вечерњим сатима можда ће бити око два, три степена. То значи да би разлика, гледајући ону максималну дневну била скоро 12 степени", наводи Тодоровић.

Говорећи о падавинама наводи да би оне биле слабо изражене у овом продору.

"У јутарњим сатима биће врло мало слабе кише, евентуално средином дана на пет минута нека још слабија киша, али ће практично већи део дана бити сув и значајно хладнији уз умерен северац", објашњава гост Београдске хронике.

Упитан да ли ће бити снега за Бадњи дан и Божић одговара да се сутра снег не очекује у нижим пределима и Београду, али да ће сутра после подне и увече падати у брдско-планинским пределима југозападне и јужне Србије.

"На Божић ће бити суво већи део дана. Можда рано ујутру на крајњем југу, а ноћу између 7. и 8. јануара јачаће облачност са југа и почети киша и снег у ноћним сатима ка 8. јануару, и онда би 8. 9. и 10. на практично свим местима Србије могла падати киша или снег, поготово у брдско-планинским пределима. И у Београду ће највероватније, поред кише, бити и снега", наводи Тодоровић.

На питање да ли ће овај снежни талас који нас очекује бити као и претходни одговара да ће бити слично.

"Када гледамо циркулацију, кретање ваздушних маса и облака, ситуација је слична као пре 27 дана. Тај снег ће падати 8. 9. и 10 јануара, само је питање интензитета и колико ће дуго да пада. У сваком случају, Београђани могу да рачунају на снежне падавине од 8. јануара", поручио је гост Београдске хронике.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво