Временска прогноза - 10. децембар

Током већег дела дана преовлађиваће облачно, понегде с кишом и снегом. Падавине ће бити углавном слабог интензитета. После подне престанак падавина, а увече делимично разведравање. Ветар слаб до умерен јужни и југоисточни. Највиша дневна температура од 3 до 9 степени. Увече и током ноћи наоблачење са југозапада, у брдско-планинским пределима са снегом, а у нижим пределима мешовите падавине (киша и снег).

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)

10.12.2021. Петак Ујутру и пре подне облачно, местимично са кишом, на планинама са снегом. После подне престанак падавина и делимично разведравање. Ветар слаб и умерен, јужни и југоисточни, на северу пре подне северозападни, после подне у скретању на југоисточни. Најнижа температура од 0 до 4, а највиша од 3 до 8 степени. Увече и током ноћи наоблачење са југозапада.

11.12.2021. Субота Облачно местимично са кишом, у планинским пределима са снегом. Крајем дана и током ноћи киша ће прећи у снег и у нижим пределима на западу и југозападу земље. Ветар слаб и умерен, источни и југоисточни, током дана у скретању на североисточни и северни. Најнижа температура од 0 до 3, највиша од 3 до 6 степени. Упозорење: Снег, мање повећање снежног покривача, вероватноћа 80%.

12.12.2021. Недеља Облачно са снегом, хладно и ветровито. Падавине ће повремено бити и умереног и јаког интензитета, нарочито у централним и источним крајевима. У нижим пределима формирање, а у вишим повећање висине снежног покривача. Ветар умерен и јак северозападни, повремено са ударима олујне јачине, па је могуће и стварање снежних наноса. У Тимочкој Крајини у нижим пределима са кишом која ће крајем дана прећи у снег. Најнижа температура од 0 до 4, највиша од 1 до 3, у Тимочкој крајини око 6 степени. Упозорење: Удари ветра > 17 m/s, вероватноћа 80%. Снег, формирање и повећање снежног покривача, вероватноћа 90%.

13.12.2021. Понедељак Облачно местимично са снегом уз мање повећање висине снежног покривача. После подне слабљење интензитета падавина и постепени престанак падавина прво на северу и западу Србије. Ветар слаб и умерен, на истоку повремено јак северозападни, па је могуће и стварање снежних наноса. Најнижа температура од -1 до 2, највиша од 1 до 3, у Тимочкој крајини око 5 степени. Упозорење: Снег, мање повећање снежног покривача, вероватноћа 90%.

Прогноза временa за наредних пет дана (од 14.12.2021. до 18.12.2021.)
Од уторка углавном суво, у јутарњим сатима понегде магла и слаб мраз, током дана умерено облачно и мањи пораст дневне температуре, а само у планинским пределима повремено са слабим снегом.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво