Читај ми!

Део Србије под снегом, веје и у Београду - возачи и пешаци опрезно

У већем делу Србије је облачно, хладно с кишом и снегом. Забелео се и Београд па је саобраћај успорен. На планинама ће се бели покривач увећати за још 10 до 15 центиметара. Возачима се саветује максималан опрез, да користе зимске пнеуматике, поштују ограничења брзине и да прилагоде брзину кретања зимским условима на путу.

Снег се претходних дана забелео или бар провејавао у многим крајевима Србије. Прогноза се обистинила, па  су прве пахуље и то с вејавицом стигле и у Београд.

И баш је та прва вејавица, идилична слика коју смо видели кроз прозор топлог дома, била јутрос највећа радост за најмлађе и за оне који баш нигде не морају да журе, али не и за оне који су кренули на посао, школу или било куда.

И као и увек, због кише, снега, уобичајена фрка, гужва у граду, скоро колапс, као да снегу није време. Снег веје, возачи трубе, пешаци би да претрче тамо где се не сме...Ништа се ту ни ове сезоне није променило.

У већем делу Србије биће облачно, хладно с кишом и снегом, уз стварање мањег снежног покривача, а снега ће бити и у нижим пределима.

Температура до 5 степени Целзијуса.

На планинама ће се бели покривач увећати за још 10 до 15 центиметара. Једино ће на северозападу бити суво. 

Возачима се саветује да користе зимске пнеуматике, поштују ограничења брзине и да прилагоде брзину кретања зимским условима на путу.

"Путеви Србије" посебно саветују максималан опрез при вожњи и моле учеснике у саобраћају да прилагоде брзину кретања због магле која смањује видљивост на путевима, поготово на деоницама дуж речних токова, у котлинама, клисурама и на путним објектима преко река. 

На ауто-путу Е-80, у зони тунела "Пржојна падина", „Прогон" и „Банцарево", услед снежних падавина, смањена је брзина кретања возила, саопштило је Јавно предузеће "Путеви Србије".

На ауто-путу Е-80, у зони тунела "Банцарево", због магле је видљивост смањена на 100 метара. 

 

 

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво