Читај ми!

Хоће ли се на Преображење променити и време или врућине не посустају

Након низа дана када од врућине није могло да се дише, овај пад температуре прија свима. Ипак, метеоролог Недељко Тодоровић каже да ће освежење бити кратког даха, јер нас од петка опет очекује раст температуре.

Освежење и пад температуре за око десет степени трајаће до сутра, што је, како каже Тодоровић за РТС, кратко у односу на читаво лето.

"Од петка пораст температуре, а почетком следеће седмице поново високе температуре, између 32 и 35 степени, у Београду око 34-35, то је тај пик наредне врућине и то ће бити релативно кратко, јер после следи ново освежење са падом температуре и већи су изгледи за пљускове, тамо око 25/26. августа", истакао је метеоролог за РТС.

Данас ће на северу земље бити претежно сунчано, а ретка појава краткотрајне кише могућа је јужније од Београда.

"Не би требало да буду велике количине, а облачност посустаје током вечери и ноћи. Сутра максималне температуре 27 степени, два степена више него данас", указао је Тодоровић.

Према његовим речима, мало је вероватно да ће у наредном периоду температуре ујутру бити преко 20 степени, можда почетком наредне седмице.

"После следи захлађење што је наговештај сезонске промене времена, да је лето на измаку, али треба рачунати на релативно топле дане и у првој половини септембра", објашњава Тодоровић.

Подсећа да је лета 2012. године било највише дана са екстремно високим температурама и да је лето дуго трајало.

"Те године лето је почело већ почетком маја, када је било 30 степени, тај летњи период је завршен почетком октобра, када је било максимално 30 степени, а после тога је већ дошло све на своје", напомиње метеоролог.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво