Читај ми!

Ове недеље "паклено" – Недељко Тодоровић открива какво нас лето чека

Meтеоролог Недељко Тодоровић каже за РТС да ће наредних седам до десет дана у Србији бити топло, са температурама до 39 степени.

Недељко Тодоровић је, гостујући у Јутарњем програму, рекао да пре седам дана максимална температура није достигла ни 20 степени, а сада је виша за скоро 15 степени.

Те промене су, каже, карактеристика наше климе.

"Наредних седам до 10 дана право летње време, најтоплији дан биће четвртак са максималном температуром између 35 и 38 степени, а на истоку и до 39", истакао је метеоролог.

Према његовим речима, у петак и суботу доћи ће до благог пада температуре. Прогнозира се 32-33 степена. Такво време очекује се и после викенда.

У појединим местима данас се очекују пљускови.

"За Београд је вероватноћа 60-70 одсто, али не у свим деловима града, већ локални, кратки пљускови. С тим пљусковима лети буде и грмљавине, што је опасна појава у метеоролошком смислу. Грађани који иду на купање, излете, у поље, да припазе у току поподнева и да се на време склоне ако је њихово место угрожено", навео је Тодоровић.

Пред нама топло лето 

Према речима метеоролога, у јулу ће бити топло летње време. Читаво лето ће, каже Тодоровић, бити топлије од просека с мање падавима.

"Ове године, већ у јуну, имамо мањак падавина, у Београду је досад пала трећина просечне количине падавина, до краја месеца је тај тренд. Тако вероватно у јулу. Пљускови имају ту особину да за пола сата или сат негде падне и полумесечна и месечна количина падавина", наводи Тодоровић.

Метеоролог саветује грађане да не буду на сунцу цео дан и да се држе хладовине.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво