Читај ми!

Кишни дани до краја маја, следеће недеље ипак мање падавина

Метеоролог РХМЗС-а Недељко Тодоровић каже да се после дана са количином кише која просечно у Београду падне током једног месеца, до краја маја очекује нешто топлије време уз поподневне пљускове.

Снажан пљусак, који се сручио на Београд око 16 часова, донео је велике количине воде које су зауставиле трамваје и тролејбусе.

Метеоролог РХМЗС Недељко Тодоровић каже за РТС да је гледајући од почетка априла, протеклих неколико дана пало је највише кише овог пролећа.

Како истиче Тодоровић, у првој половини маја пало је 35 литара кише по квадратном метру, а толико је пало и данас.

Констатује да је у Београду практично већ испуњена просечна месечна квота падавина. Подсећа да је маја 2019. године пало чак 140 литара кише по квадаратном метру.

На питање да ли се вечарас могућ и град, Тодоровић каже да је главни удар већ прошао, додајући да нас чека разведравање у току ноћи, па ће уторак проћи без падавина. 

Говорећи о наредном периоду, Тодоровић каже да неће бити већих врућина али да и даље можемо рачунати на поподневне пљускове.

"Максимална температура неће прећи двадесетседми подељак, али од 21. маја па до краја месеца биће мање кишних дана", навео је Тодоровић.

Гледајући друге делове Србије, Тодоровић указује да је пало много мање кише него у Београду, па се може рећи да је у просеку у земљи пала просечна количина падавина за ово доба године.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво