Читај ми!

Недељко Тодоровић открива за РТС какво нас време очекује за празнике

Наредних три до пет дана имамо праву припрему за лето, излазимо из овог хладног периода и имаћемо натпросечно високу температуру, каже за РТС метеоролог Недељко Тодоровић.

Недељко Тодоровић је, гостујући у Јутарњем програму РТС-а, навео да ће температуре у наредних неколико дана бити за седам до девет степени изнад просечних вредности.

"Наредних три до пет дана имамо једну праву припрему за лето, излазимо из овог хладног периода, биће натпросечно високе температуре. Најтоплије би било 1. и 2. маја са максималним температурама између 26 и 30 степени. У Београду између 28 и 29 степени. Средња температура за почетак маја ће бити око 21 степен", наводи Тодоровић.

Додаје да је у суботу, 1. маја, најтоплији дан, вероватно са 28-29 степени, а не би било изненађење да буде и 30 степени.

Та температура, каже гост Јутарњег програма, не би представљала рекорд и далеко смо од њега, али је проба за лето.

Објашњава да нас након празника очекује нагли пад температуре. У најхладнијим данима следеће седмице она ће са 30 степени пасти на 15, али, како каже, то ће бити краткотрајно.

"Имаћемо пад температуре три до четири дана, а после тога следи пораст температуре, имаћемо опет вредности око 25 степени, тако да нас очекује типично време за мај", објашњава Тодоровић.

Додаје и да ће се снег који је пао у вишим планинским пределима задржати у наредне две недеље.

Говорећи о лету, наводи да ће оно бити топлије од очекиваног просека.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво