Читај ми!

Временска прогноза - 23. јануар

Данас и сутра биће пролећне температуре и смена облака и сунца. Најнижа температура од -1 до 11, највиша од 12 до 19 степени.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)

23.01.2021. Субота: Веома топло и ветровито, са дневним температурама знатно изнад поросека. Током дана променљиво облачно, понегде са слабом кишом. Дуваће умерен, у кошавском подручју и на планинама јак, повремено и олујни јужни и југоисточни ветар. У Тимочкој Крајини током целог дана облачно са сипећом кишом.  У пределима испод 1500 м н.в. даље топљење снега. Најнижа температура од -1 до 11 степени, највиша од 12 до 19 степени, у Тимочкој Крајини око 7 степени. Упозорење: Отапање снежног покривача, вероватноћа 80%. Удари ветра > 17 m/s.             

24.01.2021. Недеља: Топло, температура изнад просека за овај период године. Током дана променљиво облачно, понегде са краткотрајном, слабом кишом и ветровито. У кошавском подручју и на планинама у другом делу дана дуваће умерен и јак јужни и југоисточни ветар, повремено и са олујним ударима. Најнижа температура од 1 до 8 степени, а највиша од 8 до 16 степени. Током ноћи јаче наоблачење са кишом и падом температуре, у планинским пределима са снегом. Упозорење: Отапање снежног покривача, вероватноћа 80%. Удари ветра > 17 m/s.

25.01.2021. Понедељак: Осетно хладније. Током дана облачно са кишом, у брдско-планинским пределима са снегом, а у послеподневним и вечерњим сатима и у нижим пределима Србије са падом температуре киша ће прећи у суснежицу и снег. Ветар ће бити у скретању на северозападни и западни, а са проласком фронта краткотрајно ће имати и јаке и олујне ударе.  Најнижа температура од 2 до 6 степени, а највиша од 4 до 9 степени. Упозорење: Снег, формирање мањег снежног покривача, вероватноћа 70%.

26.01.2021. Уторак: Облачно и хладно повремено са слабим снегом, у нижим пределима формирање мањег снежног покривача, а у вишим повећање. Ветар слаб и умерен, северозападни. Најнижа температура од -2 до 1 степен, а највиша од 2 до 5 степени. Упозорење: Снег, формирање мањег снежног покривача, вероватноћа 70%.

Прогноза временa за наредних пет дана (од 27.01.2021. до 31.01.2021.)
Облачно, хладно, повремено са слабим снегом у нижим пределима уз формирање мањег снежног покривача, а у брдско-планинским уз повећање. Крајем периода суво, уз постепени пораст температуре.