Читај ми!

Временска прогноза - 22. јануар

У већем делу земље променљиво, на северу, западу и у Тимочкој Крајини понегде са кишом. Дуваће кошава, повремено са олујним ударима. Наставља се прилив топлог ваздуха, температура у већини крајева знатно изнад просека. Највиша дневна од 12 до 20 степени, у Тимочкој Крајини хладније, око 4 степена. У Београду и сунце и облаци и 16 степени. Кошава са Дунава и топлина са Медитерана и тако и нарадна три дана.


Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)

 

22.01.2021. Петак: Топло, температура изнад просека за овај период године.Током дана променљиво облачно и ветровито, а слаба киша после подне очекује се понегде у северним и централним пределима. На југозападу Србије и у Тимочкој Крајини облачно, местимично са кишом. Дуваће умерен, у кошавском подручју и на планинама и јак, а повремено и олујни јужни и југоисточни ветар. Минимална температура од 1 на југоистоку до 10  на југу Баната, а највиша дневна од 12  на југоистоку до 20 степени на западу Србије. У Тимочкој Крајини осетно хладније, ујутру око -3, највиша дневна око 4 степена. Упозорење: Отапање снежног покривача. Удари ветра > 17 m/s, вероватноћа 90%.

23.01.2021. Субота: Топло, температура изнад просека за овај период године.
Током дана променљиво облачно, понегде са краткотрајном, слабом кишом и ветровито. У кошавском подручју и на планинама дуваће умерен и јак јужни и југоисточни ветар, повремено и са олујним ударима. Најнижа температура од 0 до 11 , а највиша од 12 до 17 степени. У Тимочкој Крајини хладније, око 7 степени. Упозорење: Отапање снежног покривача. Удари ветра > 17 m/s , вероватноћа 80%.

24.01.2021. Недеља: Топло, температура изнад просека за овај период године. Током дана променљиво облачно, понегде са краткотрајном, слабом кишом и ветровито. У кошавском подручју и на планинама у другом делу дана дуваће умерен и јак јужни и југоисточни ветар, повремено и са олујним ударима. Најнижа температура од 5 до 11, а највиша од 13 до 17 степени. Током ноћи јаче наоблачење са кишом и падом температуре, у планинским пределима са снегом. Упозорење: Отапање снежног покривача. Удари ветра > 17 m/s , вероватноћа 80%.

25.01.2021. Понедељак: Осетно хладније. Током дана облачно са кишом, у брдско-планинским пределима са снегом, а у послеподневним и вечерњим сатима и у нижим пределима Србије са падом температуре киша ће прећи у суснежицу и снег. Ветар ће бити у скретању на северозападни и западни, а са проласком фронта краткотрајно ће имати и јаке и олујне ударе. Најнижа температура од 2 до , а највиша од 4 до 10 степени. Упозорење: Снег, формирање мањег снежног покривача. Удари ветра > 17 m/s, вероватноћа 70%.

Прогноза временa за наредних пет дана (од 26.01.2021. до 30.01.2021.)
Облачно, хладно, повремено са слабим снегом у нижим пределима уз формирање мањег снежног покривача, а у брдско-планинским уз повећање
 

 

 

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво