Временска прогноза - 4. август

Више облака а мање сунца али и даље веома топло време. Летњи изненадни пљускови и гром из ведра неба, као и краткотрајне временске непогоде, град и олујни ветар. Највиша дневна температура до 35, у Београд 32 степена. Сутра и наредних дана смењиваће се метео-упозорења, жута и наранџаста, а односиће се на могуће обилне падавине, високу температуру и јак ветар. Облаци ће потпуно прекрити среду, када се очекују и временске непогоде. Температура ће бити пријатнија до 28 степени.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појавe
(извор: РХМЗ) 

04.08.2020. Уторак Променљиво облачно са сунчаним интервалима и топло. Изолована појава краткотрајних пљускова са грмљавином ујутро и пре подне могућа је само на подручју Војводине, док ће после подне, а нарочито увече и ноћу грмљавински развоји постајати све учесталији и у осталим крајевима. Локално је могућа и непогода са градом и олујним ветром. Дуваће слаб и умерен, у кошавском подручју и на планинама повремено јак јужни и југоисточни ветар, који ће на југу Баната имати и ударе олујне јачине. У Бачкој, Срему и западној Србији увече и у току ноћи ветар у скретању на северозападни. Најнижа температура од 15 до 24, а највиша од 30 до 35 степени. Упозорење: Локална појава грмљавина са градом и количином падавина ≥ 20 l/m² у периоду до 3h, вероватноћа 80%. Tmax ≥ 32 степена, вероватноћа 90%. Удари ветра > 17 m/s, вероватноћа 90%.

05.08.2020. Среда Најнестабилнији дан са учесталом појавом кише, пљускова и грмљавина, али и са условима за непогоде са градом, олујним ветром и обилним пљусковима. Ветар слаб и умерен, у Банату још ујутро и пре подне јак, југоисточни, током дана у слабљењу (осим при грмљависнким процесима) и у свим крајевима у скретању на северозападни. Најнижа температура од 16 до 21, а највиша од 23 до 28 степени. Упозорење: Локална појава грмљавина са градом и количином падавина ≥ 20 l/m² у периоду до 3h, вероватноћа 90%.

06.08.2020. Четвртак Умерено до потпуно облачно. На северу углавном суво, а у осталим крајевима са локалном појавом кише и пљускова са грмљавином. Ветар слаб и умерен, источни и југоисточни. Најнижа температура од 16 до 19, највиша дневна од 23 до 28 степени. Упозорење: Локална појава грмљавина са количином падавина ≥ 10 l/m² у периоду до 3h, вероватноћа 80%.

07.08.2020. Петак Променљиво облачно и мало топлије са сунчаним интервалима и локалном појавом краткотрајних пљускова са грмљавином. Ветар слаб и умерен, источни и североисточни. Најнижа температура од 15 до 19, а највиша од 27 до 30 степени. Упозорење: Локална појава грмљавина са количином падавина ≥ 10 l/m² у периоду до 3h, вероватноћа 80%.

Прогноза временa за наредних пет дана (од 08.08.2020. до 12.08.2020.)
Променљиво време. Смењиваће се сунчани периоди и краткотрајни пљускови са грмљавином. Температура око и мало изнад просечних вредности.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво