Временска прогноза - 23. март

Наредна два дана у Србији пахуље и снежни покривач. Падавине ће се појачати сутра крајем дана. До уторка увече пашће 10 до 15 центиметара снега, а на истоку до 40, локално и више. Бићемо под утицајем веома хладног ваздуха који стиже са североистока Европе. Јутарња температура од -5  до нуле, а највиша дневна од нуле до 4 степена. У Београду ветровито, пре подне суво, увече снег. Темепратура од -2 до 2 степена.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појавe
(извор: РХМЗ)

23.03.2020. Понедељак Облачно и хладно са снегом, понегде и суснежицом . После подне и увече интензивирање падавина у источним и северним, а током ноћи и у осталим пределима Србије уз формирање снежног покривача. Ветар умерен до јак, северозап, вероватноћа 95%.адни, на истоку увече у скретању на источни. Најнижа температура од -5 до 1, а највиша од 0 до 4 степена. Упозорење:  Tmin<-4 степена, вероватноћа 95%. Влажан снег и стварање снежног покривача, вероватноћа 95%. Формирање снежног покривача ≥ 10cm за 12h, вероватноћа 95%.

24.03.2020. Уторак Облачно и хладно са снегом уз даље повећање висине снежног покривача. Већа количина влажног снега очекује се на истоку Србије где ће уз умерен и јак источни ветар доћи и до формирања снежних наноса. Ветар умерен и јак, северни, на истоку источни. Најнижа температура од -5 до -1, а највиша од 0 до 3 степена. Упозорење: Формирање снежног покривача ≥ 10cm за 12h, вероватноћа 95%. Влажан снег и повећање висине снежног покривача, вероватноћа 95%. Поледица или залеђивање мокрих површина, вероватноћа 95%. 

25.03. 2020. Среда Облачно и хладно, местимично са слабим снегом. Више падавина поново се очекује на истоку Србије уз мање повећање висине снежног покривача Ветар слаб и умерен, североисточни, на истоку умерен повремено и јак источни. Најнижа температура од -4 до 0, највиша дневна од 1 до 6 степени. Упозорење: Поледица или залеђивање мокрих површина, вероватноћа 90%.

26.03.2020. Четвртак Умерено до потпуно облачно и топлије, па се у већини места очекује прелазак снега у кишу, осим на планинама. На северу и западу Србије суво. Ветар слаб и умерен источни и југоисточни, на истоку и у Подунављу повремено и јак. Најнижа температура од -2 до 2 , највиша дневна од 5 до 9 степени.

Прогноза временa за наредних пет дана (од 27.03.2020. до 31.03.2020.)
Умерено до потпуно облачно местимично са кишом, на високим планинама са снегом, уз мањи пораст дневне температуре.

понедељак, 06. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара