Временска прогноза - 23. фебруар

После местимично магловитог јутра, током дана претежно сунчано, само на северу више облака, али без падавина. Због више сунца и прилива топлијег ваздуха, температура у порасту за још неколико степени. Највиша дневна температура до 18 степени. У току ноћи киша.

22.02.2020. Субота: До краја дана у већем делу претежно сунчано, у јужним крајевима и дуж Поморавља постепено разведравање. Ветар слаб и умерен, северозападни. Највиша температура од 7 до 12 степени.    

23.02.2020. Недеља: Ујутро по котлинама краткотрајна магла. Током дана осетно топлије и изнад већег дела претежно сунчано, само на северу умерено облачно. Ветар слаб и умерен, западни и југозападни. Најнижа температура од -4 до 4 степена, највиша дневна од 12 степени на југу и југоистоку до 18 степени на истоку и западу. Током ноћи на северу јаче наоблачење, понегде са кишом и појачаним северозападним ветром уз пад температуре.                  

24.02.2020. Понедељак: Ујутро и пре подне на северу престанак падавина и разведравање. У осталом делу претежно облачно, понегде с кишом, на високим планинама са снегом, уз умерен и јак северозападни ветар. После подне разведравање се очекује и у овим крајевима, а ветар ће бити у слабљењу. Најнижа температура од 0 до 8 степени, највиша дневна од 12 до 15 степени.             

25.02.2020. Уторак: Претежно сунчано и топлије. Ветар слаб и умерен, на планинама повремено јак, јужни и југоисточни. Најнижа температура од -2 до 5 степени, највиша  дневна од 13 до 17 степени.           

26.02.2020. Среда: Пре подне на северу, а до краја дана и у осталим крајевима наоблачење, местимично с кишом, на високим планинама увече и током ноћи са снегом. На југоистоку земље углавном суво. Ветар слаб и умерен, на планинама повремено јак, јужни и југозападни, после подне и увече у скретању на северозападни и у појачању. Најнижа температура од 2 до 10 степени, највиша дневна од 15 до 18 степени.

 

Прогноза временa за наредних пет дана (од 27.02.2020. до 02.03.2020.)

У четвртак умерено до потпуно облачно, ветровито и хладније, местимично са кишом, на планинама са снегом. На северозападу пре подне, а у осталим крајевима до краја дана престанак падавина уз постепено разведравање и слабљење ветра. Затим до краја периода суво, а дневна температура биће у порасту. 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар